Belediye Başkanlarının Sosyal Medya Hesabı Hacklendi İddialarına Bakanlıktan Açıklama

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, yaptığı son dakika açıklamasında Belediye Başkanlarına tehdit ve şantaj yapılıyor iddialarına cevap verdi. İşte Bakan Soylu'nun o açıklaması.

Bir Belediye Başkanına şantaj ve tehdit yapıldığı iddiaları üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bazı açıklamalar yaptı.

Bir muhalefet partisi belediye başkanına yönelik yapıldığı iddia edilen tehdit ve şantajla ilgili yazılı bir açıklama yapan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisine intikal eden dosyanın tahkiki sonucunda içeriğin, olayların ve detayların tamamen kurgu ve uydurmadan ibaret olduğunun tespit edildiğini kamuoyuna duyurdu.

Bakan Soylu, nir gazetede yer alan köşe yazısında, İstanbul'daki bir hacker grubu tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile bazı CHP milletvekillerinin de aralarında yer aldığı onlarca kişinin sosyal medya hesaplarının kırıldığı, bu şifrelerin bir dosya halinde İçişleri Bakanı'na verildiği yönündeki iddiaları yalanlayan İçişleri Bakanı süleyman Soylu, yazılı açıklamasında, "Dosya, FETÖ'nün kimi faaliyetlerini gözler önüne seriyordu. Emniyet istihbarat birimi dosyanın kumpas olabileceğini ileri sürmüş ve dosyayı beklemeye almıştı." şeklindeki ifadeleri hatırlatan Soylu, "Bir muhalefet partisi belediye başkanına yapıldığı iddia edilen tehdit ve şantaj üzerine tarafıma intikal eden dosya ile ilgili birimlerimiz siber ve istihbarat tarafından konu hemen tahkik edilmiş olup; içerik, olaylar ve detayları tamamen kurgu ve uydurma olduğu tespit edilmiştir." değerlendirmesinde bulundu ve şu sözlerle konuşmasını sonlandırdı:

"Olay ve 3. kişiler ile ilgili detayların gerçekleşmiş gibi ismimizin dayanak gösterilerek yansıtılması son derece yanıltıcıdır."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

23 Ağu 2017 - 19:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler