Bekir Bozdağ'dan Flaş S 400 Açıklaması: "Gencecik Evlatlarımız İntihar Ediyor"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ bir son dakika açıklaması yaptı. Bozdağ, yaptığı açıklamada S 400 füzelerinin alımına gelen tepkilere cevap verdi. İşte o açıklamalar.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, katıldığı bir programda yaptığı son dakika açıklamasında S 400 füzelerinin alımına gelen tepkilere cevap verdi. 

Bozok Üniversitesi Akademik Yıl açılış törenine katılan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, burada öğrencilere hitaben bir konuşma yaptı. Aklını kiraya vermiş, düşünemeyen insanların terör örgütleri tarafından kullanıldığını belirten Bozdağ, "Türkiye'de DHKP-C diye bir terör örgütü var. Sadece kapitalistlerin talimatlarını yerine getiren bir örgüt. Emperyalistlerin tetikçisi. Ama bakın hala yürürler, 'emperyalizme karşı omuz omuza' diye. Ya senin patronun emperyalizmin kucağında oturuyor. Türkiye'de kimi öldür derse onu öldürüyorsun. Bunu göremez, çünkü akıl esir. Emperyalizme karşıysan, Tayyip Erdoğan'ın yanında duracaksın. Emperyalizme karşı en büyük meydan okumayı bugün Türkiye'nin Cumhurbaşkanı yapıyor. Atatürk'ün yaptığı gibi. Eğri oturacağız ama doğru konuşacağız. PKK terör örgütü de öyle. Bütün terör örgütleri büyük güçlerin taşeronudur. Bilumum terör örgütleri, taşeron. PKK terör örgütü için Kürtçülük; gerektiğinde ölecek, öldürecek, Kürt çocuklarını kandırmak için bir tatlandırıcıdır. DAEŞ terör örgütü de öyle proje bir terör örgütüdür" ifadelerini kullandı.

Kıymetli Arkadaşlarımız Bir Bakıyorsunuz İntihar Ediyor

Türkiye'nin küresel ve bölgesel güç olma konusunda üniversitelerin büyük katkısının olduğunu dile getiren Bozdağ, "Bugün Türkiye savunma sanayiindeki yerlileştirme oranını daha yukarılara çekebilmiş olsaydı, biz daha farklı bir yerde olurduk. Son günlerde insanız hava araçları üzerinden yürütülen tartışmalara baktığınızda, esasında insansız hava aracının Türk mühendislerinin eseri olmasından dolayı rahatsızlık var, yerli olmasından dolayı rahatsızlık var. 2002'de Türkiye'nin savunma sanayiindeki yerlilik oranı yüzde 20'ydi, bugün yüzde 65'e geldi. Biz bunu yüzde 80-85'lere kadar taşıyabiliriz. Onun için bu konuda kararlı adımlar atmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin Makine Kimya Enstitüsü'nde silah sanayinde çalışan, pek çok mühendisin nasıl öldüğüne dair haberleri hep duydunuz. Ne zaman bir adım atılsa, bir bakıyorsunuz bir olay oluyor. Ama çok zeki, çok çalışkan, herhangi bir psikolojik sorunu olması mümkün olmayan kıymetli evlatlarımız bir bakıyorsunuz intihar etmiş. Üzerine giden oldu mu? yok. Ama şimdi bütün bunların hepsinin üzerine gidiyoruz ve bu alanda çalışan herkesi hem daha iyi koruyoruz, hem de her tarafı dört gözle takip ediyoruz. Savunma sanayi konusunda üniversitelerimizle, savunma sanayimizle, iş adamlarımızla iş birliği ile geleceğe, Türkiye'yi taşımamız lazım" dedi.

S-400 Füzeleri

Türkiye'nin S-400 füzelerini almasına herkesin karşı çıktığını söyleyen Bozdağ şu sözleri söyledi:

"Bizim hava savunma sitemimiz olmasın mı? Havadan bir füze atıldığında Türkiye olarak bu füzeyi etkisiz hale getirecek bir savunma aracına sahip olmayalım mı?. Şimdi bakın Suriye'de karışıklık var, Almanya, Hollanda ve değişik NATO ülkeleri yardım ettiler, geçirdiler. Biz diyoruz ki kendimiz yapalım. Bizim paramız var. Alalım, 'olmaz' diyorlar. 'Siz verin, sizden alalım' olmaz. 'O zaman biz başkasından alalım' gene olmaz. Biz kendimiz üretmek istiyoruz. 'Başkasından alalım' o da olmaz. Ne yapacağız biz o zaman; başımıza bir felaket geldiği zaman sizin kapınızda yalvar yakar mı olacağız? Elimizde imkanlarımız var, biz kendi imkanlarımızla bu adımı atabiliriz ve atıyoruz. Allah'ın izniyle de attık. Anlaşma imzalandı, kaparolar verildi ve Türkiye S-400 füzesini alacak ve hava savunma sistemini bununla daha da güçlü hale getirecektir. Pek çok konuda bilim adamlarımızın üreteceği katkılarla biz iyi şeyler yapacağımıza inanıyorum. Savunma sanayi alanında ülkemizin güçlenmesi, Türkiye'nin dünyada ve bölgede daha güçlü olmasına yol açacak. Sadece ekonomimiz yetmez, bu alanda da çok güçlü olmamız lazım. Bunun üzerinde ciddiyetle durduk, durmaya da devam edeceğiz."

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

19 Eyl 2017 - 20:29 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler