Başbakan Yıldırım: "2019'da 3 Seçim Yapacağız"

Başbakan Binali Yıldırım, katıldığı AK Parti Elazığ 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nde gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. İşte Yıldırım'ın açıklaması.

Başbakan Binali Yıldırım'dan bir son dakika açıklaması geldi. Yıldırım açıklamasında, "2019'da üç seçim yapacağız; belediye seçimleri, milletvekilli seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimi. Türkiye'nin gelecek 5 yılına damgasını vuracak kararı 2019 yılında vereceğiz. Türkiye'yi Cumhuriyetimizin 100. yılına, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak kadrolar bu seçimlerde belli olacak." ifadelerine yer verildi.

Yakup Kılıç Spor Salonu'nda "Millete Hizmet Yolunda Kutlu Yürüyüşe Devam" sloganıyla düzenlenen AK Parti Elazığ 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'ne katılan Başbakan Binali Yıldırım, burada bir konuşma yaptı. AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileterek konuşmasına başlayan Binali Yıldırım, AK Parti'de 19 Ağustos'ta başlayan ilçe kongrelerinin sürdüğünü, bugün Elazığ 6. Olağan Merkez İlçe Kongresi'nin gerçekleştirildiğini belirterek kongrenin hayırlı olmasını diledi.

AK Parti'nin hizmet aşkı ile çıktığı kutlu yolculukta, 16 yılı geride bıraktığını dile getiren Başbakan Binali Yıldırım, "Bu aziz millete hizmet etmeyi bize nasip ettiği için Mevlamıza hamdolsun, şükürolsun. İnşallah daha nice yıllar, Rabbim bize bu aziz millete, bu aziz Elaziz'e hizmet etmeyi nasip eylesin. Elazığ, havası serttir, suyu serttir, insanı merttir, sözünün eridir. Biz Elaziz'e güveniriz, Elaziz de bize güvenir. 16 yıldır birlikte yürüyoruz." dedi.

Elazığ'ın destek ve gücünü hissederek bugünlere geldiklerini söyleyen Başbakan Yıldırım, "Elazığ, 2007'deki referandumda yüzde 87 ile zirve destek verdi. Cumhurbaşkanlığı seçiminde yüzde 82 destekle yine başa güreşti. Türkiye'nin en önde gelen illeri arasında yer aldı. Kasım 2015 seçimlerinde yüzde 66,5 oy oranıyla Elazığ yine dörtte dört yaptı." dedi.

Kararı 2019'da Vereceğiz

Türkiye'nin geleceğini şekillendirecek yeni döneme girildiğini söyeyen Başbakan Yıldırım, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

"Türkiye, yeni dönemin adını 16 Nisan'da koydu. 16 Nisan referandumuyla 94 yıllık hükümet sistemimizi değiştirdiniz. Halkımızın oylarıyla artık önümüzdeki seçimlerde cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçiyoruz. 2019'da üç tane seçim yapacağız. Belediye seçimleri, milletvekilli seçimleri ve cumhurbaşkanı seçimi. Türkiye'nin gelecek 5 yılına damgasını vuracak kararı 2019 yılında vereceğiz. Türkiye'yi Cumhuriyetimizin 100. yılına, muasır medeniyetler seviyesine çıkaracak kadrolar bu seçimlerde belli olacak. AK Parti'nin bugüne kadarki başarısının arkasında ak kadınların, ak gençlerin, ana kademenin imzası var."

Binali Yıldırım, açıklamasının devamında "Bir kez daha Elazığ'da destan yazmaya var mısınız?" sorusuna, salondan "evet" karşılığını alması üzerine, "Biliyorsunuz, çıtayı yükselttik. Eskiden iktidar olmak için daha az oy yetiyordu. Şimdi seçmenin en az yarısından fazlasının oyunu, desteğini almamız gerekiyor. Çıtayı biz yükselttik. Artık AK Parti kendisiyle yarışan bir parti haline geldi. O halde geceyi gündüze katacağız, çırayı yıldız yapacağız, daha çok çalışacağız." ifadelerini kullandı.

Darbe Girişimi ve E-Muhtıra

AK kadroların, 16 yıldır el ele, gönül gönüle bütün zorlukları aşarak geldiğini hatırlatan Yıldırım, şu değerlendirmede bulundu:

"2002'de Ak kadrolarla karanlık aydınlığa dönüştü. O günler ne dedik, 'yakın ışıkları Türkiye aydınlansın. Yakın ışıkları Elazığ aydınlansın.' Uçurum kenarındaki ülkeyi omuzuna alarak, AK Parti yeniden yükselişi, yeniden gelişmeyi sağladı. Bugün Türkiye, dünyanın sayılı ülkeleri arasında yerini aldıysa bu sizlerin alın teridir, bitmek tükenmek bilmeyen memleket sevdanızın eseridir. Bugünlere kolay gelmedik. Kötülüğü, karanlığı yenerek, ihanetleri defederek bugünlere geldik. İnançla imanla milletimizden aldığımız güçle bugünlere geldik. Darbe girişimlerini, e-muhtırayı unutmadık. Cumhurbaşkanlığı seçimini engellemek için ne tür hilelere başvurduklarını hepiniz hatırlıyorsunuz. Bir yargı darbesiyle AK Parti'yi kapatmak istemediler mi?"

Salondan yükselen "Şehitler ölmez, vatan bölünmez." sloganına Başbakan Yıldırım, "O şehitler, o kahraman Fethi Sekin'ler, Ömer Halisdemirler, vatan şehitleri, kahramanlarımız, onlara Allah'tan rahmet diliyorum. Bu ülkenin bağımsızlığı için bu bayrağın inmemesi için bu ezanların dinmemesi için canını seve seve veren şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Elazığ'ın gururu, medarı iftiharı Baskilli şehidimiz Fethi Sekin'e de Allah'tan rahmet diliyorum. Hiç merak etmeyin, sizde bu şuur oldukça, sizde bu vatan sevgisi, millet sevgisi, bayrak sevgisi, devlet sevgisi oldukça bu ülkeyi bölmeye hiç kimsenin gücü yetmez." ifadelerini kullandı.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

21 Eki 2017 - 15:52 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler