Başbakan Yardımcısı'ndan Kritik Açıklama! ''ABD'deki FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçması ihtimali...''

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, aldıkları istihbaratlar hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Açıklama kapsamında 15 Temmuz'a ve TSK'ya da değinen Kurtulmuş'un FETÖ elebaşı hakkındaki konuşması ve ayrıntılar haberimizde...

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, aldıkları istihbaratlar hakkında kritik açıklamalarda bulundu. FETÖ elebaşı kaçıyor mu?

15 TEMMUZ 2016 tarihinde gece saatlerinde FETÖ'nün darbe girişimi nedeni ile Türkiye'nin yaşadığı büyük şok ardından hala tüm kamu kurum ve kuruluşlarında operasyonlar, soruşturmalar devam ediyor. Binlerce kamu personeli memuriyetten ihraç edildi, gözaltına alındı, tutuklandı. Olay hakkındaki araştırmalar hala devam ediyor. 27 Şubat 2017 tarihinde ise yeni bir gelişme yaşandı.

Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü Kurtulmuş, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen hakkında önemli bilgiler edindiklerini, Gülen'in Kanada'ya kaçma ihtimalinin olduğunu kamuoyuna açıkladı. Bu bilgilerin Amerikan Adalet Bakanlığı'na verildiğini ve gerekenlerin yapılacağına inandığını söyleyen Kurtulmuş, Gülen hakkında şu açıklamalarda bulundu;

"ABD'deki FETÖ elebaşının Kanada'ya kaçması ihtimali üzerinde ciddi istihbarat bilgilerimiz mevcuttur. Kanada'da FETÖ örgütüne mensup kişilerce satın alınmış olunmuş bazı çiftliklerin olduğu ve muhtemelen buraya geçebileceği yönündeki ciddi istihbaratlar Amerikan Adalet Bakanlığı ile de paylaşılmıştır. Ümit ederiz ki gereğini yaparlar"

Ayrıca Başbakan Yardımcısı ve Hükumet Sözcüsü 15 Temmuz darbe girişimi hakkında da açıklamalar yaptı. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin siyasete karıştırılmaya çalışıldığı, fakat TSK'nın kendi işine odaklandığını siyaset ile uyumlu bir şekilde çalışmasını sürdürdüğünü açıkladı. Hain kalkışma olarak adlandırılan kişi ve kişilerin TSK'yı siyasetin içine çekemeyeceğini söyleyen Kurtulmuş, ''Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine sokmaya kimsenin gücü yetmez.'' ifadelerini kullandı.

Numan Kurtulmuş konu hakkında bunları söyledi;
"Öyle anlaşılıyor ki birileri Türkiye'de sivil siyasi iradeyle hükümetle TSK'nın uyumlu şekilde çalışmasından rahatsızlık duyuyor. Birileri 15 Temmuz'daki o hain kalkışmadan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin yeniden itibar kazanarak, yeniden halkla bütünleşme sürecine girerek, operasyonlar yapmasından, bu operasyonlarda da başarılı olmasından öyle anlaşılıyor ki birileri rahatsızlık duyuyor. Mesele son derece yanlıştır.

TSK'nın siyasetin içine çekilmesinin hiçbir faydası olmadığını Türkiye görmüştür. 15 Temmuz'daki hain kalkışma sadece bir darbe teşebbüsü olarak kalmamış, maalesef Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin tarihinde Türk Silahlı Kuvvetleri'mize en fazla zarar veren, Türk Silahlı Kuvvetleri'mizin itibarını en fazla zedeleyen bir kalkışma olmuştur. Dolayısıyla Türk Silahlı Kuvvetleri'miz, 15 Temmuz'dan da çıkardığı dersle asla siyasetle ilgili değildir. Siyasetin içerisine çekilemez.

Türk Silahlı Kuvvetleri'miz kendi işine odaklanmış vaziyettedir. Vatan savunmasıyla ilgilidir. Kaldı ki Türkiye de eski Türkiye değildir. Herkesin sözlerine, söylediklerine dikkat etmesi lazım. Artık öyle herhangi bir şekilde manşet atarak, ne Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ayar vermek ne hükümete ayar vermek mümkün değildir. Herkes bunu aklına koysun. Köprünün altından çok sular aktı. Türkiye'de bundan sonra hükümet, milletin verdiği yetkiye dayanarak işinin başındadır.

Türk Silahlı Kuvvetleri de hükümetin, sivil iradenin, milletin yetkilendirmiş olduğu iradenin emrinde görevlerini yapan Türkiye'nin önemli kuruluşlarından biridir. Siyasetin içerisine asla girmeyecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasetin içine sokmaya kimsenin gücü yetmez. Türk Silahlı Kuvvetleri, FETÖ'nün ve geçmiş dönemlerde Türk Silahlı Kuvvetleri'ni siyasete bulaştırmak isteyenlerin ne kadar büyük zarar verdiğini biliyor. Bütün bu itibarsızlaştırma çabalarının gerçekten en büyük zararı Türk Silahlı Kuvvetleri'ne verdiğini farkındadır"

Grubumuza katılmak için --->tıklayınız ios uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek için ----> tıklayınız android uygulamamızı ücretsiz yüklemek için---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

27 Şub 2017 - 21:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler