Başbakan Yardımcısı: "Devlet Memurlarına Siyaset Yasağı Anlamsızdır"

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş tarafından yapılan açıklamada, devlet memurlarının siyaset yapma yasağının anlamsız olduğu ifade edildi...

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, devlet memurlarına siyaset yasağı, referandum kampanyaları, ekonomideki gelişmeler, başkanlık seçimleri gibi konular üzerinden açıklamalar yaptı. Yaptığı açıklamada, devlet memurlarına siyaset yasağının anlamsız olduğunu bir akademisyen olarak ifade ettiğini aktaran Numan Kurtulmuş, açıklamasında şöyle konuştu:

" Uzun yıllar akademisyenlik yapmış biri olarak söylüyorum, Türkiye'de devlet memurlarının siyaset yapma yasağı anlamsızdır. İşçilerin ya da serbest çalışanların siyaset yapıp, devlet memurlarının yapamaması manasızdır. Mühim olan insanların kendi görüşlerini korkusuzca, karşı tarafa hakaret etmeden, ötekileştirmeden söyleyecek cesarete ve olgunluğa sahip olmasıdır. Sporcular, sanatçılar, üniversite hocaları ne söylemek isterse söylesin. "

Referandum kampanyası

Kampanyalara ilişkin soruları da yanıtlayan Kurtulmuş, " Parlamentodaki süreç bittiğinde kampanya fiilen başlamış oldu. Şubat ayının 7'sinden itibaren partiler, siyasi figürler sahaya çıkar. Toplantılar, mitingler yapılır. Keyifli ve demokratik bir kampanya olmasını diliyorum. Bütün milletimiz provokatörlere dikkat etmeli. "Evet" ve "Hayır" diyen grupları birbirine düşürmek isteyenler olabilir. " ifadelerinde bulundu.

Cumhurbaşkanı 40 miting mi yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan' ın 40 miting yapacağı söylentisinin dolaştığının aktarılmasına da yanıtlarda bulunan Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, " Bunların üzerinde çalışılıyor. Büyük ihtimalle ekonomik ve siyasi istikrar, daha etkin bir yönetim modeli, daha hızlı karar alabilen bir yürütme, yürütmeyi çift başlılıktan kurtarma ve güvenlik gibi konular kampanyanın ana başlıkları olacaktır. Partinin çalışmaları ve Cumhurbaşkanımızın faaliyetleri eşgüdümlü olacak. "

kpsscafe.com.tr | KONYA

01 Şub 2017 - 11:19 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler