Başbakan Yardımcısı Açıkladı 'İran'dan 3 Milyon Mülteci Türkiye'ye Gelebilir'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CNN Türk'te katıldığı canlı yayında 3 milyon mültecinin daha Türkiye'ye gelebileceğini açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Açıkladı '3 Milyon Mülteci Türkiye'ye Gelebilir' 

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, CNN Türk ekranlarında katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu. ,Veysi Kaynak, mülteci sorunu ve geri kabul anlaşmasıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya :"3 temel konu var. Türkiye, her bir izinsiz mülteciye karşılık 1 mülteciyi Avrupa'ya gönderecek. İkincisi Türkiye'nin göçmenlerle ilgili katlandığı maliyete katkı olarak verilecekti. Üçüncüsü vatandaşlarımızın Avrupa'da serbest dolaşımına izin verilecekti. Anlaşma iki tarafa da yükümlülükler getiriyor. Türkiye bunları yerine getirmiştir.

MÜLTECİLERİ PAZARLIK KONUSU YAPMAYIZ

Mali yardımla ilgili daha 500 milyon dolar/euro var. Geri kabul anlaşmasını, mülteciler üzerinden pazarlık konusu yapmayız. Avrupa yükümlülüklerini yerine getirmezse bunun gözden geçirilme hakkı var. Geri kabul anlaşması bu haliyle yürümez. Toplam 3,5 milyon mülteci var. 3 milyonu Suriyeli. Türkiye ilk defa göç hareketiyle karşılaşmıyor.

ANADOLU İNSANLIK İÇİN BİR ANA KUCAĞI

Anadolu insanlık için bir ana kucağı.Aldığımız bilgilere göre İran'da 3 milyon mülteci var, Türkiye'ye hareketlenme içinde. Türkiye'ye gelmeye çalışıyor. Daha çok Afgan mülteciler. Sadece 2016'da Iğdır ve Ağrı'da izinsiz geçiş yapan 30 bin kişi girdi ve işlem yapıldı." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

26 Mar 2017 - 11:59 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

İsa - Aslında şunu diyor referandumda hayır cıkarsa 3 milyon mülteci girer

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 26 Mart 11:59


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler