Banka ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! Düzenleme Yürürlüğe Girdi

Banka kartı ve kredi kartı kullanan vatandaşların talepleri doğrultusunda yönetmelikte değişikliğe gidildi. İşte detaylar...

Banka ve Kredi Kartı Kullananlar Dikkat! 

BDDK'dan Yeni Karar Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun banka kartları ve kredi kartları hakkındaki yönetmeliğinde değişikliğe gidildi. Buna göre kredi kartı ve banka kartı sahipleri kredi kartı limitini düşürmek, iptal etmek istediğinde ilgili banka bu talebi en geç 7 gün içerisinde yerine getirmek zorunda kalacak.

Bir süredir kredi kartı müşterilerinin kredi kartı limitlerini düşürmek istediği fakat bankaların çeşitli yollarla bu düşürme taleplerini ertelediğine yönelik sosyal medyada ve çeşitli haber sitelerinde içerikler paylaşılıyordu. BDDK bu konuyla ilgili vatandaşın beklentilerine yönelik yönetmelik değişikliğine gitti.

Yapılan değişiklikle birlikte kart sahibi kişi, herhangi bir kanaldan talep ederek kredi kartı limitini en geç bir hafta içerisinde düşürme, iptal ettirme  ya da sözleşmeyi feshetme hakkına sahip olacak. Bankaların bu talepleri 1 hafta içerisinde yerine getirmemesi halinde yaptırımlarla karşılacağı öğrenilirken, şubeler aracılığıyla alınan taleplerde tarih ve talep mutlaka kayıt edilecek. Ve talebe ilişkin bir örnek kart sahibine teslim edilecek.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

30 Mar 2017 - 14:34 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler