Bakan Özhaseki'den Flaş Deprem Uyarısı: Ciddi Bir Deprem Var !

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında deprem uyarısında bulunarak önemli bilgiler verdi. İşte Bakan Özhaseki'nin deprem açıklaması.

Bakan Mehemt Özhaseki'den bir son dakika uyarısı geldi. 

Ortaca ilçesine bağlı Dalyan Mahallesi’nde bulunan Deniz Kaplumbağa Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezinde (DEKAMER) incelemelerde bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki yaptığı son dakika açıklamasında bulundu. Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada  deprem uyarısı yaparken Türkiyenin deprem bölgesinde olduğunu ve bu nedenle tetikte olunması gerektiğini aktardı. Bakan Özhaseki yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“İnşallah hiç olmaz ama ortalama verilen süreler var. 1939'larda Erzincan'dan başlayarak 2, 3, 4, 5 yıl aralarla Abant'a kadar gelen sonra Marmara'ya kadar ulaşan bir deprem, fay kuşağı var. Birikmiş bir gaz var ve bu gaz bir türlü patlayacak dışarıya çıkacak.  Bu belli aralıklarla birikiyor ve patlıyor. Türkiye'nin topraklarının yüzde 71’i deprem kuşağında ve o riski de belki en yakında hissedecek olan şehir İstanbul olarak gözüküyor. Bunun aralıkları bazen şehirlere, yerine, mevkisine göre 30 yılda bir oluyor. Bazen 50-100 yılda bir oluyor. İstanbul'da 250 yılda bir olan, 500 yılda bir olan var.

Bütün bunların ortalamasına bakıldığı zaman hocalarımızın ortalamasını söylüyorum, 2030 yılına kadar ciddi bir deprem var. Bu yarın sabah da olabilir Allah korusun ama 12, 13, 15 yıl sonra da olabilir.”

Bakan Özhaseki açıklamasının devamında İstanbul'da depreme karşı dayanıksız olan yapılara değinerek şu ifadeleri kullandı:

“1999'dan sonraki yapılar yeni deprem yönetmenliğine göre yapıldığı için biraz daha sağlam gözüküyor. Bu tarihten önce yapılanların hepsi eski yönetmeliğe göre yapıldığı için oradaki hesaplar, statik hesapları, hepsi farklı, daha basit ve deprem güncellemesi olmadan yapıldığı için müthiş bir risk taşıdığını da biliyoruz.”

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

28 Tem 2017 - 11:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

depremdede - Olur olur merak etmeyin 2008 de de açıklama yapılmış 2012 için deprem bekleniyor İstanbul'da denilmişti. Neden gidip batıdan deprem uzmanı getirmiyorsa uz da kendniz sallamasyon ihtimal üzerine konuşuyorsunuz. Anlamıyor sunuz işte vesizi ciddiye almiyoryz. Çok bilen Muğla depremini haber verrdii

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 28 Temmuz 11:46


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler