Bakan Çavuşoğlu'ndan Trump'a Jet Kovboylu Yanıt

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaptırım krizi sonrasındaki ilişkiler konusunda, "ABD gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor" açıklaması yaptı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaptırım krizi sonrasındaki ilişkiler konusunda, "ABD gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor" açıklaması yaptı.

10. Büyükelçiler Konferansı'nın kapanışında konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bir gazetecinin "ABD Başkanı Donald Trump'ın 'Türkiye iyi bir dost olmadığını kanıtladı.' şeklindeki açıklamalarını değerlendirir misiniz? sorusuna "ABD, gerçek dostun kim olduğunu bilmiyor, göremiyor." şeklinde cevap verdi.

Türkiye'nin ABD'ye yönelik hiçbir yanlışının olmadığının altını çizen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, kim olursa olsun herhangi bir suçlamayla karşı karşıya olduğu zaman yargı sürecinin işleyeceğini ifade etti.

Çavuşoğlu, Türkiye'nin ABD'ye saldıran kişileri desteklemediğine ve terör örgütüne silah vermediğine dikkati çekerek, "Terör örgütüne binlerce tır silah vermek mi dostluğa aykırı, yasal bir sürecin Türkiye'de işlemesi mi?" açıklamalarında bulundu.

ABD'li muhataplarına defalarca yaptırım ve baskının Türkiye'ye işlemeyeceğini söylediklerini aktaran Çavuşoğlu, dostane ve hukuk çerçevesinde çözüm yaklaşımı olması halinde gerginliğe de gerek olmayacağını belirtti. Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Yani ABD'nin bu işlerin bir kovboy filmi olmadığını görmesi lazım. Biz bir kovboy filmi oynamıyoruz ya da çevirmiyoruz. İki büyük ülke ve ilişkileri iyi olması gereken iki büyük ülke ama birbirimize saygı duymayı öğreneceğiz. Saygı baskıyla olmaz, saygı yaklaşımla olur."

16 Ağu 2018 - 23:31 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler