Bakan Açıkladı: "Yeni Yasa ile Artık Suç Sayılacak"

Aile ve Sosyal Politikalar bakanı Fatma Betül Sayan Kaya yaptığı açıklamada, ensest ilişkinin suç sayılması düzenlemesi üzerinde çalışmaların devam ettiği ve yasaya gireceğini söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'dan bir son dakika açıklaması geldi. Bakan Kaya açıklamasında ensest ilişkinin suç sayılması için çalışmaların yapıldığını söyledi.

Milliyet Gazetesi'ne 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü kapsamında bir demeç veren Bakan Kaya, açıklamasında şu başlıkları değerlendirdi:

Kadına Şiddete Anında Müdahale

Biz, kadına şiddetle mücadele konusunda mevzuatta çok ciddi değişiklikler yapmış bir ülkeyiz. Ama yasaların uygulanması noktasında daha güçlü ve hiç taviz vermeyecek şekilde çalışmaların sürdürülmesi gerekiyor. Haziran itibarıyla Adalet Bakanlığı’nın UYAP sistemine kaydedilen bir koruma kararını anında görebiliyoruz. Eskiden alınan koruma kararının bize ulaşması uzun sürüyordu. Artık online sistemde, kadına ŞÖNİM’ler anında ulaşıyor. Emniyetle de protokol imzaladık. Oraya başvuran şiddet mağduru kadınların da bilgisi anında ekranımıza düşecek.

Sebebi Olmaz

Kadına şiddet vakalarında, tutkulu sevgi gibi kararlar kabul edilemez. O tutkulu sevgi dediğiniz şey, bütün insanların sevgisine haksızlık. Bu ifadeyi her kim kullanırsa kullansın, şiddetin sebebi olamaz. Hele de hakimin, savcının... Gerçekten eğitimli bir kişinin bunu gerekçelendirmesi kabul edilemez.

Teknik Takip Artıyor

Kadına karşı şiddetle mücadelede teknik takip, pilot uygulamasını başlattığımız bir sistemdi. Bugüne kadar 30 kadar kelepçeyle sadece iki ilde hizmet verdik. Şu an bunu Ankara, İstanbul, İzmir, Bursa, Antep ve Antalya’da olmak üzere altı ile çıkarttık. Kelepçe sayısının 600’e çıkartılmasıyla ilgili Adalet Bakanlığımıza başvurduk. 600 tehdit altındaki kadını koruyacağız.

Ensest Düzenlemesi

Yasaya ensestin suç sayılması ile ilgili maddeler konulması üzerine çalışma yapıyoruz. Bu anlamda bir irade söz konusu.

Çocuklar 'Mal' Gibi Tutanakla Teslim Ediliyor

İhtilaflı boşanmalarda ‘çocuğu görme’, üzerinde çalıştığımız bir konu. Çocuklar bir mal gibi, bir tutanak düzenlenip teslim ediliyor. Tutanakta, ‘teslim edilen mal: çocuk’ yazılıyor. Bakanlık olarak çocuğun sağlıklı bir şekilde aileye teslim edilmesi ve alınması noktasında, ortamın çocuğun psikolojisini olumsuz etkilemeyecek şekilde olmasını sağlayacağız. Babaların para ödeme olayı da bitecek. Her seferinde bin TL’ye kadar para ödeniyor ve parayı ödeyemediği için çocuğunu göremeyenler var. Buna son veriyoruz.

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

25 Kas 2017 - 11:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler