Bakan Açıkladı 55 Bin Kişi Alınacak! İşte Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanı Demircan, Bakanlığın 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını bildirdi. Bakan alımların doktor, ebe hemşire ağırlıklı olacağını bildirdi

Bakan Açıkladı 55 Bin Kişi Alınacak! İşte Kadro Dağılımı

Sağlık Bakanı Demircan, Bakanlığın 2018 yılında 55 bin personel alımı yapacağını bildirdi. Bakan alımların doktor, ebe hemşire ağırlıklı olacağını bildirdi. Anadolu Ajansı Editör Masasının konuğu olan Bakan Demircan, "Yoğun bakım yatak sayısını artırmaya devam edeceğiz, personel sayımızı da artırmak istiyoruz. 27 bin ebe hemşire ve sağlık personeli alınacak. Bu, yüksek bir rakam. Her sene yaklaşık 9 bin civarında hekim kadroya dahil oluyor.

Ediyor 36 bin. Bizim bu seneden alacağımız kadro miktarı var, taşeron sistemi kalktığı için, bu alımı yapmadık. 2017'den 2018'e aktarılan bir 10 bin işçi çalışan alacağız. Ayrıca 2018 için de 9 bin kontenjan verildi. Yaklaşık 55 bin doktor, ebe hemşire, sağlık personeli ve çalışan alacağız." dedi. Taşeron düzenlemesine de değinen Bakan Demircan, "Taşeron sisteminin kalkmasından sonra bundan sonraki sistemi yeniden gözden geçireceğiz. Herkesin statüsünü belli bir standart içine getirmemiz lazım. Sağlığın kendi gerekliliğine uygun bir personel rejimini oluşturmak zorundayız." ifadelerini kullandı.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

11 Oca 2018 - 14:56 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Tıbbi sekreter - Bakan alacakta personel peki ne zaman 7 ay oldu atama yok orta öğretim tıbbı sekreterler de atama bekliyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 14:56
05

Isletme mezunu - Önlisans sağlık kurumları işletmeciligi mezunları için de atama bekliyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 14:56
03

Nükte - İyiki buraya yazıyorsunuz yoksa sesinizi nasıl duyacaklar(!) xD

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 14:56
01

selin çağlar - Lisans sağlık yönetimi için de atama verirler umarım.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 14:56


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler