Az Önce Açıklandı! FETÖ'cüler Emekli Maaşı ve İkramiye Alabilecekler!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, FETÖ'den ihraç edilen birisinin emekli hak edişi varsa maaş ve ikramiyesini alabileceğini açıkladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kamudan FETÖ ihraçlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışma Bakanı Müezzinoğlu, an itibariyle hakkında işlem yapılan, açığa alınan ve meslekten atılan kamu personeli sayısını açıkladı.

Çalışma Bakanı :" Şimdi açığa alınan 30 bin 157, ihraç edilen 96 bin 980 ama buna son KHK ile ilave edilen 4 bin 464 var. Toplam iade 19 bin 175 , bunun dışında PKK ve DHKP-C dolayısıyla var. Orada ihraç 2 bin 796, açığa alınan 141, toplam 2 bin 937" dedi.

FETÖ ya da herhangi bir terör örgütüyle bağlantısı nedeniyle ihraç edilen kamu personeli eğer emeklilik hakkını elde etmişse bu konuda bir yaptırım bulunuyor mu? şeklinde kendisine yöneltilen soruya Çalışma Bakanı:" Emekli maaşını alabilir" dedi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı :"Şimdi FETÖ dolayısıyla veya herhangi bir terör hakkıyla ihraç edilenlerin emekli hak edişleri varsa emekli hak edişlerini aldılar ve emekli maaşlarını aldı. Emekli sosyal hakları, FETÖ'den ihraç edilen birinin nasıl evi , arabası varsa bu onun tapulu malıysa o da onun sosyal hakkıdır. Ama devlete zarar vermişse , bu zarardan dolayı bir hüküm verilirse, bunun tazminatına da  , emekli maaşına da , evindeki arabasına da hacizler gelebilir. Ama o karar hukukun, yargının kararı olacak. Emekliliği hak etti bunları emekli etmeyelim, demek hukukun vereceği karardır. Emeklilik hakkı sadece kendisinin hakkı değil, ailesinin çoluğunun çocuğunun da hakkıdır." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

20 Şub 2017 - 11:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

esra - Milletle dalga geçiyorlar ya 250 şehit in ailesi çoluğu çocuğu ne olacak.Verdikleri milyar dolar zararların hesabını kimden tahsil edeceksiniz,yine millete mi fatura edeceksiniz.Adamlar hiçbir hak kaybına uğramadılar.2500 gazinin hukuku ne olacak

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 20 Şubat 11:47


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler