Astsubay Eğitim Süresi Artıyor mu? Flaş Teklif Sunuldu

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği tarafından bir teklif sunuldu ve Astsubay akademisi kurularak eğitim süresinin 4 yıla çıkarılması istendi.

Bilindiği üzere 15 Temmuz darbe girişiminden sonra Harp Akademileri, astsubay okulları ve askeri liselerin kapatılması yönünde karar alınmıştı.

Bu okulların yerine kurulan Milli Savunma Üniversitesinde subay ve astsubaylar eğitim görecek. Geçtiğimiz günlerde Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) tarafından Milli Savunma Bakanlığı'na dikkat çeken bir önerigeldi.

KARAR Gazetesinde yer alan habere göre, astsubaylık eğitimin tıpkı lisans eğitimine benzer şekilde yapılmasını talep eden TEMAD, modelin isminin de "Astsubay Akademisi" olduğunu açıkladı. TEMAD Başkanı Ahmet Keser konu ile ilgili yaptığı açıklamada, "Milli Savunma Üniversitesi'ndeki eğitim şu anda 2 yıllık meslek yüksekokulu şeklinde. Milli Savunma Bakanlığı isterse bir yıl daha uzatabiliyor. Biz ise üniversite çatısı altındaki eğitimin 4 yıla uzatılmasını önerdik. Çünkü 30 yıl sonrasının TSK ihtiyacı 2 yıllık eğitim ile karşılanamaz. Bu öneri, 2047'in Silahlı Kuvvetleri için gerekli. Teknik eğitim için de çok önemli. Bazen eğitimin yetmediği ve göreve başlanıldığında bile devam ettiği oluyor" ifadelerine yer verdi.

Astsubayların Eğitim Süresi

Mevzuatta yer alan bilgide Astsubayların eğitim süresi ile ilgili şu ifadelere yer verilir. Sözleşmeli astsubay adayları, yapılacak ön sözleşmeyi müteakip üç aydan az olmamak üzere, Hava Teknik Okullar Komutanlığında “Temel Askerlik ve Subaylık Anlayışı Kazandırma Eğitimine” tertip edilirler.

Kpsscafe.com.tr |Ankara

25 Kas 2017 - 09:07 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler