Asit Yağmuru İddialarına Meteoroloji ve Veysi Kaynak'tan Açıklama!

Işıd'in, Musul'un Güney bölgesindeki kükürt üretim tesislerini ateşe vermesi sonucu Asit yağmurlarının oluşabileceği iddia edilmişti.

Memurlar.net haberi kapsamında Bu iddia üzerine Veysi Kaynak ve Metoroloji Genel Müdürlüğü önemli açıklamalar yaptı. 

Metoroloji Genel Müdürlüğü asit yağmurları hakkında;

"Bugün bölgede güneyli rüzgar akışlarına yağış eşlik etmesi beklenmediğinden asit yağmuru riskinin oldukça zayıf olduğu değerlendirilmektedir.Bu gece saatlerinden sonra ve yarın (Cuma günü) bölgenin tekrar yağışlı bir havanın etkisine gireceği tahmin edilmektedir.

Yağışla birlikte bölgedeki rüzgar akışlarının zamanla kuzey yönlere dönmesi beklendiğinden asit yağmuru riskinin zayıf olduğu değerlendirilmektedir.

Uydu görüntüleri analizlerinde bugün güneyli hava akımları ile ülkemizin güneydoğu kesimleri üzerine etkisini azaltarak gaz taşınımı olduğu görülmektedir. Bu gece tekrar başlaması beklenen yağışın atmosferde bulunan bu gazı ilk etapta yere indirmesi söz konusudur. Daha sonra ise rüzgar döneceği için bölgeden ülkemiz üzerine gaz taşınımı ve asit yağmuru riski beklenmemektedir."

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak ise, televizyon kanalında yaptığı açıklamada şu açıklamaları yaptı;

"Hem Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz hem AFAD Başkanlığımızla bununla ilgili tetikteyiz. AFAD Başkanlığı ve Meteoroloji Genel Müdürlüğümüz çok hassas birçok senaryo üzerinde çalışıyor.

Gökteki rüzgarın, bulutun hangi harekete dönüşeceği elimizde değil ama Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün öngördüğü en kötü senaryo da 'Hakkari sınırlarımızdan, Hazar Denizi'ne doğru geçecek.' Bunun yağmurla yere inmesi gerekiyor şu anda güney rüzgarları var ama yağmur yok. Yağmur başladığında da Meteoroloji Genel Müdürlüğümüzün yaptığı bilimsel çalışmaya göre, rüzgar yönünü değiştirecek. Çok acil bir tehlike gözükmüyor, inşallah öyle olur. Ama ölümcül bir hadise olduğunu da şahsen düşünmüyorum. Çünkü o yoğunluğunu yükseldikçe kaybeden, yağmurla beraber çözülen kimyasal bir materyal."

Konu hakkında gelişmeler oldukça sizlere haber vereceğiz.

Kpsscafe.com.tr

27 Eki 2016 - 16:43 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler