Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'ten ODTÜ Çıkışı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Radyo Haber'de katıldığı Herkes Konuşuyor Programında belediyenin çalışmalarına ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek'ten ODTÜ Çıkışı

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, TRT Radyo Haber'de katıldığı Herkes Konuşuyor Programında belediyenin çalışmalarına ve gündemdeki konulara ilişkin açıklamalarda bulundu.

ODTÜ'nün yanından geçirilmesi planlanan ikinci Bulvara Mimarlar Odası'nın karşı çıktığını belirten Gökçek, "Ne yapsak karşılar. Yani karşı olmamaları mümkün değil. OTDÜ yanından geçen 1071 Malazgirt Bulvarı'na karşı çıkanlar da bunlar, Atatürk Orman Çiftliği içinden geçen Ankara Bulvarı'na karşı çıkanlar da bunlar. Bu iki bulvardan şimdi her gün yüz binlerce araç geçiyor. Bu iki bulvar açılmasaydı şu anda Ankara'nın trafiği felç durumdaydı. Şimdi yeni yapılacak olan Bilkent Şehir Hastanesi dolayısıyla Eskişehir Yolu civarında trafiğin sıkışacağını görüyoruz. Bunun çözümlerini arıyoruz. Çünkü buraya tedavi için çok insan gelecek ve 2018 yılında da burasının açılacağı için yeni yollar açmamız gerekiyor. Nasıl yapacağız? Bir kere 4 tarafı yol olacak.

Fakat bunun bir takım bağlantıları olması lazım. Nedir bu bağlantılar? Konya Yolu'na bir alternatif yapılacak ve aynı zamanda hemen hastanenin yanından geçecek bulvarı, İncek'e bağlayacak bir yola ihtiyacı var. Bunun için en uygun yer ODTÜ'nün yan kısmından geçmektir. Biz bunu ODTÜ'ye teklif ettik. ODTÜ her zaman, her şeye karşı çıktığı için buna da karşı çıktı. Şimdi, bu yollara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası da sol karakterlerine uygun karşı çıkma eylemlerini ortaya koyuyorlar. Boşuna heves etmesinler. Nasıl 1071 Malazgirt Bulvarı bitirildiyse, buralar da bitirilecek. Bizim başka çaremiz yok. Biz buralara konut, ticaret merkezi yapmayacağız. Halkın ihtiyacı olan yolu yapacağız. Bu yolları da ya yapacağız, ya yapacağız.

Ve halkın hizmetine açacağız.1071 Malazgirt Bulvarı'na en çok karşı çıkan kendileriydi ama şimdi en çok kullanan kendileri oldu. Her şeyden önce Mimarlar Odası'nın bu yoldan geçmemesi lazım. Karşı çıktın, git dolaş hadi etraftan… ODTÜ'lüler hani karşıydınız? Bu odalar acayip yobazlar ve acayip bağnazlar… Takıntıları var. Mimarlar ve Şehir Plancıları Odası bugün karşı çıktıkları Ankara Bulvarı ve 1071 Malazgirt Bulvarı'nı nasıl kullanıyorlarsa, gelecekte de şimdi karsı çıktıkları bulvar ve yolları öylece kullanacaklar" dedi.

kpsscafe.com.tr - ankara

08 Ağu 2017 - 13:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler