Aladağ'da Hayatını Kaybeden Kızların Hikayeleri Yürek Yaktı!

Adana'nın Aladağ ilçesindeki yurt yangınının ayrıntıları ortaya çıkmaya devam ediyor! İşte yangında can veren küçük kızın hazin öyküsü...

Sümeyye 7 yaşına kadar büyük hastalıklarla mücadele etti. Hastalıktan kurtulduğu anda ise yangından kaçamadı ve orada can verdi! 

Sümeyye'nin kardeşi de aynı yurtta idi. O camı kırarak aşağıya atladı ve kurtuldu! 

Sümeyye'nin ailesi, tüm Türkiye gibi büyük yasta! Aile önemli açıklamalar yaptı. Ailenin ve yangında hayatını kaybeden Sümeyye'nin hayatı yürek dağladı! Annesi insanların neden çocuğunu yurda verdin diyerek tepki gösterdiği lakin zorunda kaldığını işte böyle anlattı;

"Köyde çok zorluklar olduğu için çocuklarımızı yurda verdik. Okulda hocamız yoktu. Cami var imam yok. Yollarımızın ne halde olduğunu herkes gördü. Hatta bakan bey bile cenazelerden sonra helikopterle döndü, çünkü yol yok. Defalarca başvuru yaptık. Kimse sesimizi duymadı. Şimdi herkes yardımcı olmak istediğini söylüyor. Evladım gittikten sonra ne anlamı kaldı"

Çok büyük zorluklar ile hayatlarını sürdürdüklerini söyleyen aile, yolları olmadığını, kışın hastaneye gitmekte bile zorlandıklarını anlattılar. 

Yangından kurtulan Sümeyye'nin kardeşi F. ise olayı böyle anlattı;  "Yurtta sadece bir tane aşçı var, o yemek yapar biz bulaşıkları yıkardık. Yangının çıktığı gece birinci katta yemekhaneyi temizliyorduk. Hocaya teslim edecektik. Sonra kapının orada yangın çıktığını gördük. Yukarı çıkıp ikinci katın penceresinden bağırdık. Ayşe hoca pencerelere koştu orada itfaiye çağırdılar. Ben ikinci katta olduğum için camı kırıp pencereden atladım, yangından öyle kurtuldum. Kardeşim üçüncü kattaydı orada etüt yapıyorlardı. O kurtulamadı, çok üzülüyorum."

Tüm Türkiye yangında hayatını kaybeden kızlarına yas tutuyor! 
Kpsscafe.com.tr|ANKARA 

03 Ara 2016 - 11:04 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler