Adalet Bakanı Bozdağ, "Ben İstifa Çağrısı Yapıyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal24 televizyonunda katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara dair önemli değerlendirmelerde bulundu.

Adalet Bakanı Bozdağ, "Ben İstifa Çağrısı Yapıyorum"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Kanal24 televizyonunda katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara dair önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bozdağ, CHP'nin Cumhurbaşkanlığı tarafından Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına Talimat gönderildiği iddialarıyla ilgili de konuştu. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Ben ispat edemezsen namuslu ve şerefli bir adamım görevden ayrılırım." demişti. Adalet Bakanı bu sözün üzerine, "Savcılık kovuşturmaya yer olmadığına dair karar veriyor.

Bu ne biçim talimat ki Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuyor, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı da bu talimata aykırı hareket ediyor, kovuşturmaya yer olmadığına karar veriyor. Kılıçdaroğlu'nun yaptığı büyük bir çarpıtmadır, milleti aldatmadır.Ben istifa çağrısı yapıyorum.

Çünkü Kemal beyin söylediği kendini bağladı. İddiasını doğrulamak için ortaya koyduğu belge de kendisini tekzip eden belge. Bu bir talimat değil. Burada bir suç duyurusu yapılıyor. 'Sonucundan bilgi ver' diyor, işte 'talimat veriyor' diyorlar. Yasalar böyle bir suç işleyenle ilgili neyi emrediyorsa usul kuralları onu yap, şu kararı ver bu kararı ver demiyor. Ne yapmış savcılık, yasanın emrettiği şikayeti, ihbarı işleme koymuş. Ondan sonra da gereğini yapmış.

Arkasından da savcılık bununla ilgili takipsizlik kararı veriyor. İnceliyor, soruşturuyor, her şeyi yapıyor, şüpheli hakkında kamu adına kovuşturmaya yer olmadığına karar veriyor. Talimat vermiş olsa böyle bir karar çıkar mı? Bu rutin bir iştir. Vatandaşlarımız ihbarda bulunuyor, şikayette bulunuyor. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliğinin de cumhurbaşkanlarıyla ilgili bir suç olduğu zaman ihbarda bulunmak onların yapması gereken asli görevlerden bir tanesi." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Haz 2017 - 16:15 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Ali - Once icinizdeki 400den fazla fetocu milletvekillerini temizleyin

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 23 Haziran 16:15


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler