Adalet Bakanı Bozdağ Açıkladı! Yargıda Çift Başlılık Ortadan Kalkacak

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ referandum sürecinin başlandığı belirterek önemli açıklamalarda bulundu. Çift başlılık ortadan kalkacak diyen Adalet Bakanı'nın açıklamaları KPSS CAFE'de...

Referandum süreci ve yapılan açıklamalar devam ediyor.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, içinde bulunduğumuz ve kamuoyunun heyecan ile beklediği referandum süreci hakkında kritik açıklamalar yaptı.

Bekir Bozdağ, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayı ile beraber referandum sürecine adım atıldığını belirtti. Bunun akabinde halk oylaması sonrasında ülkedeki çift başlılığın ortadan kalkacağını ifade etti.

Bozdağ referandum için önemli ve tarihi bir adım ifade edini kullanarak şunları söyledi; 
"Türk yargısı, Türk yürütmesi gibi çift başlı bir yapıdaydı. Bildiğiniz gibi bir yandan askeri Yargıtay var, bir yandan Askeri Yüksek İdare Mahkemesi var. Bir yandan Adli Yargıtay ve Danıştay var. Sanki Türkiye iki ayrı devlet, iki ayrı yargılama, iki ayrı yargılama usulü, iki ayrı mahkemesi olan bir ülke görünümünde. Askerler suç işlediğinde onları yargılayacak ceza mahkemeleri ayrı, onlara uygulanacak usul ayrı, siviller suç işlediğinde onları yargılayacak ceza mahkemeleri, onlara uygulanacak usul, bunun temyiz merci ayrı. İdari işlemler bakımından, asker kişilerin yaptığı idari işlemler Askeri Yüksek İdare Mahkemesine dava konusu yapılırken, diğer vatandaşlarımızın idari işlemlerden kaynaklı ihtilafları, idari yargı ve Danıştay yoluyla çözüme kavuşturuluyor. Usul ayrı, kural ayrı ama ülke tek, anayasa tek. Yargıya baktığınızda tek yargı yok."

Referandum süreci devam eder iken, tarih konusunda ve karar konusunda çok sayıda fikir alışverişi yapılmaya devam ediyor. Bunun yanısıra Bakanlarımız ve bilir kişiler açıklama yapmayı sürdürüyor. Tüm gelişmeler ve konunun gidişatını takip edebilmek için kpsscafe haber sitesinin takip ediniz.

grubumuza katılmak için --->tıklayınız  ios uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek isterseniz ----> tıklayınız android uygulamamızı ücretsiz yüklemek isterseniz---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

10 Şub 2017 - 18:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler