Abdülhamit'in Torunu Nilhan Osmanoğlu: " Atatürk Aileme Saygı Göstermemiş Olabilir ama..."

Sultan Abdülhamit'in 5'inci kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu'ndan Atatürk ve Osmanlı Hanedanı ile ilgili açıklama.

Abdülhamit'in Torunu Nilhan Osmanoğlu: " Atatürk Aileme Saygı Göstermemiş Olabilir ama..."

Sultan Abdülhamit'in 5'inci kuşak torunu Nilhan Osmanoğlu, Esenyurt belediyesince organize edilen panele davet edildi. Burada gündemdeki konulara dair açıklamalarda bulunan Nilhan Osmanoğlu , bir öğrencinin Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu ve İstiklal savaşının Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk ile Osmanlı hanedanıyla ilgili kendisine yöneltilen soruya :"Ben her zaman söylüyorum. Tarihimi her zaman ailem olarak görüyorum. İyisiyle, kötüsüyle, hatasıyla, yanlışıyla ailem olarak görüyorum. Düşünün ki, ailenizde bir hata olmuş. Bir Paşa yüzünden veya nasıl söyleyeyim, Osmanlı döneminde devşirmelere laf söylerler.

Neticede Mimar Sinan da, Merzifonlu Kara Mustafa Paşa da çok sağlam devşirmelerdir. Sonrasında gelen Paşalar yüzünden ihanete uğramışlar. Yani bu Paşalar da bizim paşalarımızdı. Dolayısıyla ben iyisiyle kötüsüyle, sahip çıkma taraftarıyım. Seviyor muyum, sevmiyor muyum? Bu beni ilgilendirir. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama herkes herkese saygı göstermek zorunda. Yani buna zorunda olduğunuzu hiçbir zaman unutmayın. Kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı göstermek zorundadır. Dolayısıyla, Mustafa Kemal Atatürk benim aileme saygı göstermemiş olabilir ama ben ailemden aldığım adaptan ötürü kendisine saygı gösteriyorum.

Nilhan Osmanoğlu, bir süre önce katıldığı televizyon kanalında Galatasaray Adası olarak bilinen Su Adanın Abdülhamit'in tapulu malı olduğunu, ölmeden önce bazı toprakları kendi üzerine aldığını söylemiş ve hak talep etmişti. Yine aynı programda Abdülhamit daha doğmadan önce Napolyon'un Sultan hakkında "Benden sonraki ikinci zengin Abdülhamit'tir" dediğini öne sürmüştü. Geçtiğimiz günlerde de sosyal medya paylaşımından yaptığı bir paylaşımda Çanakkale savaşı sonrası ingiliz komutan Churchill'in "Anlamıyor musunuz, biz Çanakkale'de Türk'lerle değil, Allah ile harp ettik! Tabii ki yenildik..." dediğini öne sürmüştü. Söz konusu konuşmaya dair tarihte hiç bir kanıtın bulunmamasına yönelik kendisine yöneltilen soruları da yanıtsız bırakmıştı...

KAYNAK: YENİÇAĞ GAZETESİ

24 Mar 2017 - 14:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler