ABD'nin Saldırısı Sonrası ! Ankara'dan Art Arda Açıklamalar!

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Suriye rejimine saldırdı, tüm dünya haberi son dakika olarak verdi. Ankara'dan da konuya dair açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ABD'nin Saldırısı Sonrası ! Ankara'dan Art Arda Açıklamalar!  

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Suriye'deki rejimin kontrolündeki Şaryat Hava üssünü kullanılamaz hale getirmesinden sonra tüm dünya bölgeye kilitlenmiş durumda. Dünya liderlerinden açıklamalar ard arda gelirken, Ankara'da sıcak bir güne başladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın konuya dair : "Şaryat Hava Üssü’nün kullanılamaz hale getirilmesi, sivillere yönelik kimyasal ve konvansiyonel saldırıların cevapsız kalmaması açısından önemli bir adımdır. Benzer katliamların yeniden yaşanmaması için acilen uçuşa yasak bölge ve güvenli bölgenin hayata geçirilmesi gerekmektedir." şeklinde açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı'ndan da saldırı sonrası açıklama yapıldı. Yazılı açıklamada :"Suriye rejiminin insanlık vicdanı önünde ve ilgili uluslararası kuruluşların tespitleriyle sabit, altı yıldır gerek konvansiyonel gerek kimyasal silahlarla işlediği insanlık ve savaş suçlarının son örneğini teşkil eden Han Şeyhun kimyasal saldırısı sonrasında, ABD'nin sabaha karşı rejimin Şayrat Askeri Üssü'ne yaptığı operasyonun son derece olumlu karşılandığı" bildirildi.Benzer suçların cezasız kalmaması ve hesap verilebilirliğin tesis edilmesi yönünde atılacak adımlar, Türkiye’nin tam desteğine sahip olacaktır. Rejimi halkına karşı sürdürdüğü terör ve toplu cezalandırma uygulamalarından alıkoyacak ve Suriye’de siyasi çözümün önünü açacak bir sürecin ilerletilmesi için 3 milyon Suriyeliyi barındıran bir ülke olarak uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdüreceğiz" denildi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

07 Nis 2017 - 10:58 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Emrah - ABD de dunyanin agir abisi musluman ulkelerde ucak yok mu vura taa elin amerikasi gelip vuruyor

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 07 Nisan 10:58


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler