ABD Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye Açıklaması ! 'Endişe Verici Olabilir'

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Josehp Dunford, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini almadığını, çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi.

ABD Genelkurmay Başkanlığı'ndan Türkiye Açıklaması ! 'Endişe Verici Olabilir' 

Amerika Birleşik Devletleri Genelkurmay Başkanı Orgeneral Josehp Dunford, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 füzelerini almadığını, çıkan haberlerin doğru olmadığını söyledi. Dunford "fakat satın alım konusunda gelişme yaşanır ve Türkiye S-400 füze sistemini satın alırsa bu durum kaygı verici olur" dedi.  Dunford , ABD'nin Colorado eyaletinde düzenlenen güvenlik forumunda bir televizyon kanalına yaptığı açıklamalarda Türkiye'nin s-400 füze sistemini satın almadığını söyledi.

Dunford, "Bu yönde yapılan haberler doğru değil. Türkiye Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerini satın almadı. Bunu yapmış olsalardı, bu durum kaygı verici olurdu ancak yapmadılar" dedi.  DAEŞ ile mücadele konusuna da değinen ABD Genelkurmay Başkanı, PYD'nin ABD'nin desteği ile Suriye'nin kuzeydoğusunu DAEŞ'ten temizlediğini söyledi. ABD'nin bölücü terör örgütü PKK'nın Suriye'deki uzantısı PYD'ye destek vermesinin Türkiye'de rahatsızlık yarattığını kabul eden Dunford, Türkiye'nin kaygıları konusunda dikkatli davrandıklarını ve her türlü gelişmeyi takip ettiklerini söyledi.

Dunford, "Sadece DEAŞ'ı Rakka'dan ve Fırat Vadisi'nden çıkarmak değil Türkiye ile uzun dönemli ilişkilerimizi nasıl yürüteceğimize yönelik Türkiye'nin kaygılarını azaltmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.Size şunu söyleyeyim; Suriye'de askeri veya siyasi her çözümde güvenlik bakımından Türkiye'nin uzun dönem menfaatleri tam dikkate alınarak tamamlanacaktır." dedi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

23 Tem 2017 - 22:50 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler