AB Bakanı Ömer Çelik'ten AGİT'e Yönelik Sert Açıklama

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik 'ten AGİT'in referandum açıklamasına sert tepki.

AB Bakanı Ömer Çelik'ten AGİT'e Yönelik Sert Açıklama 

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, düzenlediği basın toplantısında AGİT'e sert tepki gösterdi. Referandumdan sonra AGİT tarafından yapılan açıklamaların kendisine sorulması sonrasında Bakan Çelik, "alçıklamalar mesnetsiz ve olgunluktan uzaktır. Açıklamalar sınırları aşmıştır. AGİT bildirgesinde evet kampanyası yapılamayan ülkelere hiç yer vememesi bu kurumun saygınlığını düşündürmektedir. Türkiye Cumhuriyeti'nin vatandaşları birinci sınıftır. Hiç kimse ikinci sınıf değildir. Hayır oyu verenlere farklı muamele düzenlenecek yorumları dışarıdan ülkeye kutuplaşatırmaya yöneliktir. Bundan sonrasında AB kurumları ve ülkelerinin artık Türkiye referrandumları ile ilgili konuşmalarını değil aramızdaki işbirliği ile ilgili konuşmalar bekliyoruz. AGİT'in siyasi yorumlara girmeden teknik konularla ilgilenmesini öneriyoruz yoksa Türkiye için hiç bir anlamı olamyacaktır. Vatandaşlarımızın sesini duymak için Avrupa ülkelerininden gelen hatırlatmalara gerek yoktur." dedi.

AB ile vize serbestisi konusuna da değinen Bakan Çelik, Vize serbestisinin Türkiye'nin hakkı olduğunu dile getirdi ve AB ülkelerinin şimdiye kadar verdiği hiç bir sözü tutmadığını söyledi.

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

18 Nis 2017 - 16:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler