AB Bakanı Ömer Çelik ''Terörün Türkiye'ye nüfuz etmesi mümkün değil''

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, İstanbul'da ardarda gerçekleşen iki saldırı hakkında önemli bir açıklama yaptı.

Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, terörü lanetleyen sözleri ile terörün Türk Milletine zarar veremeyeceğini söyledi.

İstanbul 20 Ocak 2017 akşamı ardarda iki saldırı gerçekleşti. Biri İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne, diğeri ise AKP İstanbul il binasına yapıldı.

Saldırılarda kullanılan silahın aynı olması dikkat çekti. İki saldırıda da lav silahı kullanıldı. Araştırmalar devam eder iken, Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik bu açıklamada bulundu;

"İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne ve Ak Parti İstanbul il Başkanlığı'na yapılan terör saldırısını kınıyoruz, lanetliyoruz. Terör insanımızı, güvenlik güçlerimizi hedef alırken, siyaseti de hedef alarak, karar mekanizmalarını etkilemeye çalışıyor.Terörün en büyük ideolojik gıdalarından biri toplum ile siyaset arasına girmektir. Böylece toplumun yönetme hakkını gaspetmek ister.Toplum ile siyaset arasındaki güçlü bağlar, terörün aşamayacağı en büyük engeldir. Topluma dayanan siyaset en büyük dayanağımızdır.Terörün lanetli eylemleri, Türkiye'nin aklına nüfuz etmek istiyor. Geçmişte tek eylemle Türkiye'deki gündemin kimyasını değiştiriyorlardı. Terörle mücadele güvenliğimiz için elzemdir. Ama sadece bununla sınırlı değil. Demokrasimizi korumanın ilk şartı terörle mücadeledir. Türkiye, büyük deneyimiyle terörün arkasındaki ideolojik ve politik ajandayı net görüyor. Terörün Türkiye'ye nüfuz etmesi mümkün değil"

EMNİYET SALDIRISI AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ.

AKP BİNASI SALDIRISI AYRINTILARI İÇİN TIKLAYINIZ.

KPSSCAFE.COM.TR|ANKARA

21 Oca 2017 - 00:20 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler