694 Nolu İhraç ve İade KHK'sı Geliyor

3 Aylık aranın ardından iki yeni KHK geliyor. Yapılan son açıklamada beklenen iki yeni KHK'nın ilkinde ihraç ve iadelerin olması, diğerinde ise kamu kurumlarına ait düzenlemelerin yer alması bekleniyor.

Geçtiğimiz gün Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, iki adet KHK'nın hazırlığının tamamlandığı ve hazırlanan bu KHK'ların yayımlanma aşamasına geldiğini söyledi. Beklenen iki KHK'dan birinin ihraç diğerinin ise düzenleme KHK'sı olduğu belirtildi.

27 KHK Yayımlandı

15 Temmuz darbe girişimi sonrası başlatılan OHAL kapsamında bugüne kadar 27 adet KHK yayımlandı ve yayımlanan bu KHK'larla yüz binlerce memur kamudaki işinden ihraç edilmiş, yüzlerce terör bağlantılı kuruluş, dernek, vakıf ve okul hakkında kapatılmaları kararı verilmişti.

3 Ay Sonra

2 yeni KHK için hazırlıkları son noktaya geldiği geçtiğimiz gün açıklandı. 3 ay aradan sonra çıkarılacak ilk KHK'da ihraç, iade, kapatma gibi tedbir amaçlı hükümler yer alacak. Diğer KHK'da ise bakanlıkların talepleri doğrultusunda gündeme gelen düzenlemeler bulunacak.

694 Nolu KHK

Önümüzdeki günlerde yayımlanması beklenen 694 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede, terör baülantısı tespit edilen çok sayıdak işinin kamudan ihraç edilmesi bekleniyor. İhraç sayıları ile ilgili geçtiğimiz gün Sabah Gazetesinde yer alan haberde 400 TSK personelinin ihraç edileceği iddia edilmişti.

Gazete Habertürk'ten Volkan Yanardağ'ın haberine göre, geçtiğimiz günkü Bakanlar Kurulunda görüşülen iki KHK'dan biri, kamu personeline ilişkin ihraçları ve iadeleri, rütbesi alınan personeli, kapatılacak veya yeniden faaliyete geçecek dernek, vakıf gibi kuruluşları kapsayacak.

695 Nolu KHK

Diğer KHK, bakanlıkların taleplerini karşılayacak şekilde düzenlemeler yapılacak. Bu KHK'da, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın depreme hazırlık ve kentsel dönüşüm ile ilgili maddeleri yer alacak. Arsa payı düzeltme davaları, yeniden açılan miras davaları, mülkün bir bölümünün yurtdışında bir kişiye satılması gibi nedenlerle kentsel dönüşüm istenen hızda ilerlemiyor. Hükümet, bu sorunu çözecek şekilde KHK'da düzenleme yapacak ve kentsel dönüşümü hızlandıracak. Bir başka düzenleme de muvazzaf subay, astsubay ve polislerin şehit olmaları halinde birinci derece yakınlarının askerlikten muaf olmalarını içerecek.

KHK yayımlandığı anda haberdar olun;

150 BİN ÜYE ! MEMUR ADAYLARI BURADA! TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK MEMUR YARDIMLAŞMA GRUBUNA SENDE KATIL, AKLINDAKİ SORULARI SOR! KATILIM İÇİN 

TIKLAYIN

android uygulamamız ---->>> tıklayın

ios uygulamamız ----> tıklayın

Instagram hesabımız için-- >>> tıklayın

Kpsscafe.com.tr  | Ankara

24 Kas 2017 - 09:23 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

01

Eda - Polis ozel harekat alimini bekliyoruz. Lise mezunu ve kpss sartsiz . Bayanlara acilan kadro lise mezunu uzerinden alinsin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 24 Kasım 09:23


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler