500 Bin İşsiz Günde 50 TL Alacak - Kimler Faydalanabilir?

500 bin vatandaşa her gün 50 TL devlet desteği verilecek. Konu hakkında detaylı bilgi ve daha fazlası kpsscafe.com.tr adresinde...

500 Bin İşsiz Günde 50 TL Alacak - Kimler Faydalanabilir 

500 Bin vatandaşa devlet desteği, İşsizlere Günde 50 TL veriliyor. Türkiye'de işsizlere yönelik uygulamaya konulan 'İşbaşı eğitim Programı' sayesinde işsiz vatandaşlar hem yeni bir meslek ediniyor hem de eğitim aldıkları sürece para kazanmaya devam ediyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), tarafından uygulanan program 6 ay sürüyordu, geçen sene yapılan düzenlemeyle birlikte bu süre bir yıla çıkarılmıştı.

KİMLER FAYDALANABİLİYOR?

Bu imkandan yararlanmak isteyen vatandaşların 15 yaşını geçmiş olması , işsiz olması ve İŞKUR veritabanına kayıtlı olması gerekiyor. Lise ve üniversite öğrencileri de eğitim hayatlarına devam ederken iş başı eğitim programlarına katılabiliyor. İş Başı eğitim programlarına katılan vatandaşlara günlük 50 TL ücret ödemesi yapılıyor.

ÖDEMELER DEVLETTEN, SAĞLIK DESTEĞİ DE VAR

Ödemeler devlet bütçesinden karşılanıyor. Eğitim programına katılanların iş kazası , meslek hastalığı , GSS primleri Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) tarafından ödendiği için eğitim programındaki kişilerin sağlık hizmetlerinden faydalanmaları da mümkün oluyor. 2017 yılında iş başı eğitim programından 500 bin civarında kişinin faydalanması bekleniyor. İş başı eğitim programını en az 2 sigortalı çalışanı olan özel sektöre ait tüm iş yerleri ve kuruluşlar düzenleyebiliyor.

Konu hakkında daha fazla gelişmeyi takip edebilmek için facebook sayfamızı beğenebilirsiniz. Facebook sayfamız için TIKLAYINIZ

Bu tür konular cep telefonuma ücretsiz gelsin diyorsanız TIKLAYINIZ

Konu hakkında tartışmalara katılmak, diğer insanlarla bilgi alışverişinde bulunmak istiyorum diyorsanız TIKLAYINIZ

11 Oca 2017 - 11:13 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

Yusuf altun - Iskuru aradım ve bu programı sordum. Bana isverenleri teşvik etmek amacıyla yapılmış bi program dediler. Mesela bi elektrikçi yanına stajyer olarak giriyorsunuz günlük 54 tl kazancinizi iskur ödüyor. Boş muhabbet. Işveren tanısı olan varsa ve torpiliniz varsa işinize gelir

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
07

sabri - işkurun işbaşı eğitim programlarından kimlerin faydalandığına çok dikkat edilmesi gerekiyor bazı duyumlar var işbaşından gerçek ihtiyacı olanların değil de fetöcülerin faydalandırıldığına dair hatta ihraç edilenlerin bile faydalandığı söyleniyor sayın yetkililer acilen duruma el atmalı, bu doğruysa işsizlik oranlarını artırıp gençleri devletine karşı kışkırtma eğiliminde olabilirler acilen müdahale edilmeli hem de acilen!!!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
06

derya - arkadslar ben bu hizmette suan yararlaniyorum ama maaş problemi var o elli lirayı aylık veriyorlar toplam olarak ama onuda malesef düzenli vermiyorlar bizim birbuçuk aylık oldu hala yatmadi daha

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
04

Ersin kor - İhraç edilen feto mensuplari taşeron firmalar aracılığıyla devlet kurumlarında çalışıyorlar

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
03

Mehmet - Arkadaşlar 50tl işsizlik maaşı için Nasıl başvurabiliriz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
02

Pasha - Az önce aradım işkuru bu konuyu sormak için kimse bilmiyor 4 kere telefon aktarıldıktan sonra birisi ile görüşebildim sonunda. Bana Konyada Medaş firmasını önerdi pazarlama elemanı olarak 6 ay çalışıyorsunuz hem eğitim hem çalışma aslında eğitim kılıf adı. Bu 6 ayda günlüğün 54 tlye geliyor ücretlerde işkur tarafından ödeniyor. 6 ayın sonunda firma senden bir 6 ay daha kalmanı talep edebiliyormuş. Olay bundan ibaret yani işle aynı eğitim deyince benim gibi kafanıza başka birşey gelmesin.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13
01

Sarranid - İşkur iş bulamıyor,2 aydır vasıflı-vasıfsız hiçbir mesaj gelmedi.Gidip kendim iş başvuruları yapıyorum referans istiyorlar.Asgari ücrete bile iş yok!

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 11 Ocak 11:13


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler