3 Askerimiz Şehit Oldu! Rusya'dan Taziye Mesajı

Rus Jetlerinin yanlışlıkla bir binayı vurması sonucunda Türk Askerleri yara almıştı. Olay sonucu 3 askerimiz şehit oldu. Peki Rusya bu konuya ne dedi? açıklama haberimizde...

Rus Uçakları Yanlışlıkla 3 Askerimizin Şehit Düşmesine Neden Oldu

9 Şubat 2017 akşam saatlerinde Türk Silahlı Kuvvetleri bir açıklama yapmış, Rus jetlerinin Türk Askerini vurduğunu açıklamıştı. Kaza ile yapılan hedef alma sonucu 3 askerimiz hayatını kaybederek şehit olmuştu.

TSK, ''Fırat Kalkanı Harekâtı bölgesinde, 09 Şubat 2017 tarihinde saat 08:40 sularında, Rusya Federasyonuna ait bir savaş uçağı tarafından DEAŞ hedeflerine icra edilen hava harekatı esnasında, kazaen TSK unsurlarının olduğu bir binaya isabet eden bomba ile üç kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş, biri ağır olmak üzere 11 kahraman silah arkadaşımız ise yaralanmıştır. Yaralı personelimiz tedavilerinin yapılması maksadıyla süratle hastaneye ulaştırılmıştır. RF yetkilileri, söz konusu olayın bir kaza olduğunu ifade ederek, üzüntülerini ve taziye dileklerini iletmişlerdir. Olayla ilgili inceleme ve çalışmalar iki tarafça sürdürülmektedir.

Ayrıca, aynı olayla ilgili olarak RF Cumhurbaşkanı Sayın Vladimir Putin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a üzüntülerini belirterek başsağlığı dileğinde bulunmuşlardır. Bizleri acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır; yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar dileriz.'' ifadeleri ile kamuoyuna açıklama yapmıştı.

Şimdi ise Rusya'dan açıklama geldi. Rusya şehit olan askerlerimiz için başsağlığı dileğinde bulundu. 3 askerimizin şehit olduğu resmi olarak doğrulandı. SAVUNMA BAKANLIĞI "Rusya Federasyonu Genelkurmay Başkanı Valeriy Gerasimov Türk mevkidaşı Hulusi Akar'a Rus uçağının kazayla açtığı ateş sonucunda 3 Türk askerinin hayatını kaybetmesi sebebiyle başsağlığı diledi" diyerek Rusya'nın tepkisini açıkladı.

Olay sonucunda 3 eve daha ateş düştü. Gelişmeler için takipte kalınız.

Memur grubumuza katılmak için --->tıklayınız  ios uygulamamızı cep telefonunuza yüklemek isterseniz ----> tıklayınız android uygulamamızı ücretsiz yüklemek isterseniz---->>> tıklayınız

kpsscafe.com.tr|ANKARA

09 Şub 2017 - 20:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler