2017 KPSS'de 'Haşhaşi' Sorusu Soruldu! Haşhaşilerin Lideri Kimdir?

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumundaki sorulan sorulardan birisi de , suikastleri, terör eylemleriyle dünya tarihine geçen Haşhaşilerin Lideri kimdir? sorusu yer aldı.

2017 KPSS'de 'Haşhaşi' Sorusu Soruldu! Haşhaşilerin Lideri Kimdir?
2017 KPSS'de 'Haşhaşi' Sorusu Soruldu! Haşhaşilerin Lideri Kimdir?
Haber albümü için resme tıklayın

2017 KPSS'de 'Haşhaşi' Sorusu Soruldu!

21 Mayıs 2017 KPSS Genel Kültür, Genel Yetenek oturumundaki sorulan sorulardan birisi de , suikastleriyle dünya tarihine geçen Haşhaşilerin Lideri kimdir? sorusu yer aldı.

Haşhaşinler veya Haşhaşin Tarikatı 1090 yılının Eylül ayında İsmaili din adamı Hasan Sabbah tarafından kurulmuş bir dini tarikat ve siyasi bir örgüttür. Tarikat 11.yy'da İsmaililik mezhebi esaslarına dayanan Fatımiler devleti içindeki dinsel bir hizipleşme sonucu ortaya çıkmıştır.

Bu hizipleşme sonucu ortaya çıkan iki koldan biri olan Nizarilik kolunun temsilcisi olan Haşhaşin Tarikatı önce İran sonra da Suriye'ye yayılmıştır. Kuşatılması ve ele geçirilmesi güç kaleler temelinde örgütlenmiş olan Haşhaşin Tarikatı önemli kişilere yönelik suikastlere dayanan etkili bir askeri strateji geliştirerek Orta Çağ İslam dünyasında çok önemli ve farklı bir güç olarak ortaya çıkmıştır. Haşhaşin Tarikatı ideolojik açıdan dönemin Sünni siyasi ve dini çevrelerini düşman olarak görmüşlerdir. Özel olarak da Abbasi Halifeliği ve onun koruyucusu olan Büyük Selçuklu Devleti esas düşmanları olmuşlardır. Bununla birlikte Haşhaşinlerin Haçlıları ve Moğolları hedef alan bazı saldırıları da olmuştur.

KAYNAK : ONEDİO

KPSSCAFE.COM.TR - ANKARA

21 May 2017 - 14:02 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler