13 Bin Suriyeli Bayram Tatili için Ülkesine Gitti

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce suriyeli , Kilis'teki  Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmayı sürdürüyor.

Ramazan Bayramı'nı ülkelerinde geçirmek isteyen binlerce suriyeli , Kilis'teki  Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçiş yapmayı sürdürüyor. Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı Harekatıyla terör örgütlerinden arındırılan bölgelerdeki yakınlarının yanlarına bayram tatili gitmek için randevu alan 70 binden fazla Suriyeli'nin 13 bini ülkesine tatil için gitti. Sıcak havadan etkilenen bazı çocuk, kadın ve yaşlılar ile sağlık ekipleri ilgilendi.

Suriyelilerin işlemleri, Göç İdaresi İl Müdürlüğü Jandarma ve polis ekiplerinin nezaretinde tamamlanırken, Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından kurulan sağlık merkezlerinde çocukların eksik aşıları da yapıldı. Gümrük Muhafaza Ekipleri tarafından son kontrolleri yapılan Suriyeliler , otobüslerle ülkelerine gittiler. Suriyelilerin bayram ziyaretlerinin ardından bir kaç gün sonra geri döneceği bildiriliyor.

Suriyeli Zekeriya, "Türk devletine teşekkür ediyorum, 8 bayram oldu, annemi ve babamı görmüyordum. Bize bu fırsatı verdikleri için kendilerine çok teşekkür ederim. Şu an duygularımı ifade edemiyorum, sevinçten her an bayılabilirim, annemi babamı çok özledim. Türkiye Cumhuriyeti sayesinde yıllar sonra bayramı bayram bilerek tadacağız" dedi.

KPSSCAFE - ANKARA

27 May 2018 - 15:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

tatil varkene - bizde tatile suriye ye gidikk..hani savaştan kactiydi bunlar kime neye tatile gidiyorlar.ne ayaksınız sizz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
07

Yeliz - Bir daha geri dönmesinler kesinlikle!! Beyaz ay yıldızlı al bayrağımızda bizim ecdadımızın kanı var onların değil, zamanında cephede bize karşı siper almış hainlerle işimiz olmaz bizim

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
06

Kadir - Savaş olan ülkede bayram tatili mi? Bu suriye nasil bir yer nasil bir oyun var?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
04

Reşit Kaya - Bizden zenginler ya... Tatil yapılacak yer ise hayli hayli kalırlarda... Burda ekmek elden su gölden bizim paramızla bizden zenginler kim olsa gitmez ... Neden gitsinler ki

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
03

Ozan - Karakter yoksunları. Bayramda tatil amaçlı gidebiliyorsan senin hiçbişeye ihtiyacın yok geriyede gelme. Ama olurmu böyle keriz milleti böyle olanakları bidaha nerde bulacaksın. Adam ülkesinde çalışsa bukadar rahat yaşayamaz. Bizim milletimizden daha rahat daha iyi olanaklara sahipler. Yazıklar olsun.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
02

Aysegul - Tatile oraya gidebiliyorlarsa buraya dönmesinler daha. Savaş varsa ne tatiline gidiyorlar daha. Rahata alıştılar burda.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33
01

Hasan can - Arkdaslar böyle diyorsunuz ama hiç empati kurdunuz mu ? 8yildir annenizi babanizi görmüyorsnz yada sevdiklerinizi ne düsünürdünz acaba ?? Biraz halden anlayın!!! BiraZ empatiy kurun yaw sizler asil türk genclerisiniz anlayışımız ve merhametimiz empatiy yetenegimiz olmasa diğer müslüman olmayan ülkelerden ne farkımız kalır ?? Dimi ama

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 27 Mayıs 15:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler