Yüz binlerce genç bekliyor! Salı günü toplanıyor

TBMM Genel Kurulu, yeni askerlik sistemini kapsayan Askeralma Kanunu Teklifi'nin görüşmeleri için mesai yapacak. Meclis'te bu hafta gündemin ilk sırasında yeni askerlik sistemine ilişkin teklif bulunuyor. Genel Kurul, AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan söz konusu kanun teklifini görüşmek üzere 11 Haziran Salı günü toplanacak.

Yüz binlerce genç bekliyor! Salı günü toplanıyor
Yüz binlerce genç bekliyor! Salı günü toplanıyor
Haber albümü için resme tıklayın

Teklife göre, askerlik hizmeti yedek subay, yedek astsubay, erbaş ve  er olarak yerine getirilecek. Hizmet süresi, erbaş ve erler için 6 ay, yedek  subay ve yedek astsubaylar için 12 ay olacak. Erbaş ve erlerden istekli olanlar,  sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesiyle terhise hak kazandığı  tarihten itibaren Milli Savunma Bakanlığınca uygun görülecek sayıda ve 6 ay  süreyle sınırlı olmak üzere askerlik hizmetine devam edecek, bu sürenin sonunda  terhis edilecek. Askerlik çağı, Cumhurbaşkanınca 5 yıla kadar uzatılabilecek veya  kısaltılabilecek.

İstekli olanlardan Milli Savunma Bakanlığınca belirlenecek sayıda  yükümlü, 240 bin gösterge rakamının memur aylık katsayısı ile çarpımı sonucu  bulunacak tutarı peşin ödeyerek ve bir aylık temel askerlik eğitimini  tamamlayarak askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. İstekli miktarının  bedelli askerlikten yararlandırılacak miktardan fazla olması halinde, bedel  ödemeye istekli olanlar kurayla seçilecek. Askerlik çağına girmeden önce yaşları  değişenlerin yoklamaları, değişen yaşlarına göre yapılacak. Askerlik çağına  girdikten sonra yapılan yaş değişiklikleri, askerlik işlemlerinde dikkate  alınmayacak.

HER GÜN İÇİN 10 LİRA PARA CEZASI

Askerlik işlemlerinin yürütülmesine ilişkin görev ve sorumluluklarını  zamanında yerine getirmeyenler hakkında Cumhuriyet savcılıklarına suç duyurusunda  bulunulacak. Yoklama kaçakları, saklılar, bakayalar, geç iltihak bakayalara kaçak  kaldıkları gün süresi kadar idari para cezası uygulanacak, kendiliğinden  gelenlere her gün karşılığı 5, yakalananlara ise her gün karşılığı 10 lira idari  para cezası kesilecek. Askerlik şubesi başkanlıkları, idari para cezası vermeye  yetkili olacak.

Yurt dışında en az 3 yıl süreyle fiilen çalışanlar, Milli Savunma  Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi alanlar, durumlarını ispata yarayan  belgelerle birlikte bağlı bulundukları Türk konsoloslukları aracılığıyla askerlik  şubelerine başvuranlar dövizle askerlik hizmetinden yararlanacak.

Düzenlemenin yürürlüğe girdiği tarihte yoklama kaçağı, bakaya veya  saklı olanlar, bir defaya mahsus olmak üzere ilk bedelli askerlik kurasına  girebilecek.

ALS, SMA, DMD, MS Hastalıklarında ve Kesin Tedavisi Bilinmeyen Diğer  Hastalıklarda Uygulanan Tedavi ve Bakım Yöntemleri ile Bu Hastalıklara Sahip  Kişiler ve Yakınlarının Yaşadıkları Sorunların ve Çözümlerinin Belirlenmesi  Amacıyla Kurulan Meclis Araştırması Komisyonu çarşamba günü toplanacak.

Bedelli askerlik ücreti ne kadar?

Yeni askerlikte bedelli askerlik ücreti, (40 bin gösterge X memur maaşı X 6) formulüyle hesaplanacak.

Buna göre, bugün itibariyle bedelli askerliğin ücreti 31 bin 343 lira ve her 6 ayda bir bu ücret artacak. (40.000 X 0,130597 X 6 = 31.343,28 lira)

6 ayda bir zam

Memur maaşlarının değişmesinden dolayı 6 ayda bir bedelli askerlik ücreti güncellenecek.

Yeni askerlik sistemi nasıl olacak?

Kanun teklifinde, her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı askerlik hizmeti yapmaya mecbur olduğu belirtilerek, askerlik hizmet süresinin er ve erbaşlarda altı ay, yedek subay ve yedek astsubaylar için on iki aydır. Erbaş ve erlerin istekli olanların, sıralı disiplin amirlerinin olumlu değerlendirmesi ile terhise hak kazandığı tarihten itibaren Bakanlıkça uygun görülecek sayıda ve altı ay sınırlı olmak üzere askerlik hizmetine devam edecekse sürenin sonunda terhis edilecek.

Genelkurmay Başkanlığı Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ihtiyaç miktarı ve tahsis oranını Bakanlığa bildirir. Bakanlıkça ihtiyaç miktarı ve oranlarına göre tahsis yapılır.

Yedek subay adayları dört yıllık veya daha uzun süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile yetkili makamlarca kabul edilen yurtdışı eğitim kurumu mezunu olanlardan seçilecek.

Yedek astsubay adayları iki ve üç yıl süreli yükseköğretim kurumlarından mezun olanlar ile yetkili makamlarca denkliği kabul edilen yurtdışı öğrenim kurumu mezun olan adaylardan seçilecek.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

09 Haz 2019 - 14:33 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Bedava yap - Ücretsiz olsun bedelli ne ben size bedel ödemek zorundamıyım zaten dünya kadar vergi alıyorsunuz askerlik yapmak istemiyorum diyip herhangi bir bedel ödemeden yakamdan düşmeniz gerekli yurt dışına het konuda bakıyorsunuz işinize geleni örnek verip işinize gelmeyene ses çıkarmamak olmaz .Emeklilik sistemini yurt dışından almışsınız doğru 65 emekli yaşı ama maaşıda ordakilerle aynı yapın sadece günü almayın bu sadece örnektir bunun gibi bir dünya yasayı yurtdışından alıp bize itelemeyin yapacaksanız hakkıyla yapın 1 senedir işsizim avukatım şaka gibi rakamlar veriyorlar bürolar tam komedi keşke hiç okumasaydım

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:33
02

Mehmet çik - Bu sefer de düşmez ertelenirse binlerce mehmetcık ve aileleri yıkılacak,zaten bunalımda o kadar asker kendimizi keseriz olay cıkar,yaptıgımız iş yok zaten mıntıka bos garaj nobeti..bu sefer düşsün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:33
01

Mehmet çik - Bu sefer de düşmez ertelenirse binlerce mehmetcık ve aileleri yıkılacak,zaten bunalımda o kadar asker kendimizi keseriz olay cıkar,yaptıgımız iş yok zaten mıntıka bos garaj nobeti..bu sefer düşsün

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 09 Haziran 14:33


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler