YÖK Başkanından ÖSYM ve YÖKDİL Açıklaması!

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof.Dr. Yekta Saraç'ın resmi Twitter hesabından yaptığı açıklamasında YÖKDİL ile alakalı olan yeni gelişmeleri paylaştı...

YÖK Başkanından ÖSYM ve YÖKDİL Açıklaması!
YÖK Başkanından ÖSYM ve YÖKDİL Açıklaması!
+4
Haber albümü için resme tıklayın

Saraç açıklamalarında ise;

"Yeni YÖK” olarak, yükseköğretim sistemimizde ilk kez uygulamaya koyduğumuz “alana özgü tek yabancı dil sınavı” olan YÖKDİL, bilindiği üzere YÖK’ün koordinasyonunda, Ankara Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi tarafından müştereken uygulanmaktaydı.

YÖKDİL sınavının sürdürülmesindeki katkılarından dolayı Anadolu ve Ankara Üniversitelerimize teşekkür ederiz.

2019 yılı bahar dönemi sınavı başarıyla gerçekleştirilmiş olan YÖKDİL, 2019 yılı sonbaharından itibaren artık “ÖSYM” tarafından, yine YÖK’ün koordinasyonunda, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında uygulanmaya devam edecektir.

2019 yılı sonbahar dönemi YÖKDİL sınavı 03 Kasım 2019 tarihinde, “Almanca, Arapça, Fransızca ve İngilizce” dillerinde, “Fen, Sağlık ve Sosyal Bilimler” alanlarında yapılacaktır.

Bundan sonraki YÖKDİL sınavlarının tarihlerine ilişkin bilgi her yıl ÖSYM’nin sınav takviminde yer alacaktır.

“Akademisyen dostu Yeni YÖK” olarak kurguladığımız YÖKDİL sınavı yapılmaya devam edilecektir..." ifadelerini kullandı.

SARAÇ'IN PAYLAŞIMLARI

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

19 Nis 2019 - 21:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler