Yeni bir skandal daha! Aynı uçaklardan Türkiye'de de var

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, Boeing 737 NG tipi uçaklarda çatlaklar olduğunu açıkladı. Çatlak tespit edilen uçakların Türkiye'de de kullanıldığı biliniyor.

Yeni bir skandal daha! Aynı uçaklardan Türkiye'de de var
Haber albümü için resme tıklayın

Avustralyalı havayolu şirketi Qantas, Boeing 737 NG tipi uçaklarının seferlerini, tespit edilen çatlaklar nedeniyle durdurduğunu açıkladı. Üzerinde çatlaklar tespit edilen 737 NG tipi uçakların Türkiye'de kullanıldığı biliniyor. Türkiye'de bu uçak modellerinden THY'nin elinde 113, Sun Express'in elinde 68, Pegasus'un elinde ise 46 adet bulunuyor.

BBC Türkçe’nin haberine göre dünya çapında Boeing 737 NG tipi 50 uçağın seferden çekildiğini yazdı.

737 NG modelleri, Boeing’in tüm dünyada uçuşu durdurulan 737 Max modelinin öncülü. New Generation’ın (Yeni Nesil) kısaltması olan NG modelleri arasında 737-600, 700, 800 ve 900 modelleri bulunuyor.

Qantas açıklamasında, “Uçakta bir çatlak tespit edilmesi uçuş güvenliğini doğrudan etkilemeyebilir. Ancak hiçbir uçağı tamamen güvenli olduğuna inanmadan operasyona almayız” dedi.

Boeing, çatlakların kanatların gövdeyle bütünleşmesini sağlayan bölgede tespit edildiğini duyurdu.

ABD’li yetkililer geçen ay, 30 bin seferden daha fazla uçuş gerçekleştirmiş tüm 737NG modellerinin incelenmesini talep etmişti.

Qantas filolarındaki hiçbir 737 NG’nin 30 binden fazla uçmadığını, çatlak tespit ettikleri uçağın 30 binden daha az sefer yaptığını açıkladı. Şirket elindeki 33 uçağı da Cuma gününe kadar inceleyeceğini belirtti.

ABD’li havayolu şirketi Southwest Airlines da 737 NG modelinde çatlak tespit edildiğini açıklamıştı. Boeing, iki ayrı kazanın ardından Mart ayında 737 Max uçaklarının tümünün uçuşunu durdurmak zorunda kalmıştı.

Boeing CEO'su özür dilediBOEING’İN İLK VAKASI DEĞİL

Endonezya ve Etiyopya’da meydana gelen kazalarda 346 kişi hayatını kaybetmişti.

Boeing yöneticisi Dennis Muilenburg Çarşamba günü ABD Kongresi’nde verdiği ifadede şirketin 737 Max’lerde hata yaptığını söylemişti. Kanun yapıcılar Boeing’i, onay süreçlerini çok hızlı bir şekilde gerçekleştirmekle suçlamıştı.

TÜRKİYE’DE DE KULLANILIYOR

THY’nin internet sitesinde yer alan bilgilere göre şirketin elinde 97 adet 737-800, 15 adet 737-900 ER ve 1 adet 737-700 uçağı bulunuyor.

Pegasus’un internet sitesinde şirketin filolarında 46 adet 737-800 uçağının bulunduğu bilgisi yer alıyor.

SunExpress’in elinde de 68 adet 737-800 bulunuyor.

3 şirketten de henüz konuyla ilgili bir açıklama yapılmadı.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

31 Eki 2019 - 23:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler