"Yeni askerlik sisteminde Suriyeliler de TSK'ya girebilecek"

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Musavat Dervişoğlu, askerlik kanun teklifinin 43. maddesini eleştirerek “Sığınmacı Suriyeliler TSK’da görev almasın” dedi.

İYİ Parti Genel Başkan yardımcısı ve İzmir Milletvekili Musavat Dervişoğlu, askerlik kanun teklifindeki önemli bir detaya dikkat çekti. Teklifin 43. maddesi ile sonradan Türk vatandaşı olanlar askerlik çağı geldiğinde Türk Ordusu'nda silah altına alınacak.

Sözcü gazetesinden Veli Toprak'ın haberine göre Dervişoğlu, “Bugüne kadar 76 bin Suriyeli Türk vatandaşı oldu. Bu madde ile sonradan Türk vatandaşlığına geçirilen çok sayıda Suriyeli de TSK'ya dahil edilecek'' dedi. Musavat Dervişoğlu, Meclis'te “Suriyeli endişesini'' şöyle sürdürdü:

Türkiye'deki Suriyeli sığınmacı sayısı 4 milyona yaklaştı. Arap devletleri Suriyelileri ülkelerine geri gönderme amacı güderken biz onları asker yapacak düzenlemeleri hayata geçiriyoruz. Bugüne kadar 76 bin 443 Suriyeliye vatandaşlık verdik.

Bugün kendi vatanlarını terk ederek savaştan kaçmış ve Türkiye'de ikamet eden askerlik çağındaki Suriyeli sığınmacı sayısı 1 milyona yakındır. Bu madde ile birlikte kendi memleketine faydası olmamış savaş kaçkını bu güruhun Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde muhtemel görevler almasının önüne geçilmelidir.

Milyonlarca Suriyeli sığınmacıya vatandaşlık payesi verip, onları TSK'nın içine yerleştirebilecek, Cumhuriyet'in muhafazası görevini üstlenmiş ordumuzu selefi çizgiden gelmiş Suriyelilerle yozlaştırmak olamaz. Böyle bir niyet gizli ya da açık kabul edilemez.”

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

Sözcü

13 Haz 2019 - 09:24 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

08

yasin - 24 yaşında bi gencim. 14 yaşlarında askeriyeye girdim alınmadım. jandarmamyo vardı girdim alınmadım. Poh girdim alınmadım. Astsubayliga girdim gecen yedeklerde kaldim alinmadim. Simdi soruyorum size bu itoglu it ler mecliste gundeme geliyor askerlik icin ve ben Türk oglu Turkiye cumhuriyeti vatandasi ben alınmiyorum. Bunu yasalastiran kanuna kanun demem bu Türkiyede ki Askeriyeye hakarettir bu sinava girip mulakatta elenen Türk insanina ayiptir bu bana ayiptir. yaziklar olsun bunu boyle biseyi gundeme getiren insanlara.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
07

Yorumcuu - Kendi ülkesini savunmamıs savaştan kaçmış bir milletin bizim şerefli TSK'mizda ne işi var

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
06

Adalet olsun - Suriye de Kendi toprağını koruyamadı bu toprakları nasıl korusun ?

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
05

M-ardaa - Yaaa edam kendi ülkesini savunmamış bizim ülkemizde peygamber ocağın nasıl emanet edebeiliriz yapmayın ya Allah peygamber aşkına yapmayın.

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
03

Meltem - Gecmiste sirtimizdan vuranlari TSK' ya almak ne kadar mantikli Allah askina!!! Kendi ulkesini korumayandan ne beklenir bu nasil bir şuursuzluktur!! Bu nasil bir zihniyet ya defolsun gitsinler artik yeter kendi ulkemizde mülteci gibiyiz yazık.. Tepemize çıkacaklar zaten az kaldi iyi gunler bunlar...

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
02

Veysel - Boyle bir sey teklif dahi edilemez suriyeliler adam olsalardi kendi ulkelerinde askerde gorev alirdi sacmalamayinn..

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24
01

Hasan hasan - Birgün türkiyede suriye gibi olsa o surlyeliler aynısını yapar ben isterimki bir an evvel ülkelerine geri gitsinler ulkelerinde asker olsun ülkelerni korusun

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 13 Haziran 09:24


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler