Van'da hayırseverlerin desteğiyle okul inşaatları yükseliyor

Van’da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için Türkiye seferber olmuştu.

Van’da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için Türkiye seferber olmuştu. Depremde yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için de hayırsever işadamları kolları sıvadı. Deprem sonrası ağır hasarlı ve yıkılan bin 15 dersliğin yerine hayırseverler...
Van’da yaşanan yıkıcı depremlerin ardından bölgeye yardım ulaştırmak için Türkiye seferber olmuştu. Depremde yıkılan eğitim kurumlarını yeniden inşa etmek için de hayırsever işadamları kolları sıvadı. Deprem sonrası ağır hasarlı ve yıkılan bin 15 dersliğin yerine hayırseverler ve Milli Eğitim Bakanlığı desteğiyle 2 bin 31 derslik inşa ediliyor. Bu arada depremde ağır hasar gören 2 bin 873 yatak kapasiteli pansiyon yerine de Milli Eğitim Bakanlığı ve hayırseverler tarafından yapılan 2 bin 628 kişilik pansiyonun inşaatı devam ediyor.

Van Valiliği ile imzalanan protokol çerçevesinde Van’da eğitim kurumlarını yapacak firmaların inşaatları hızla yükseliyor. Van Valisi Münir Karaloğlu, bu inşaatlarda incelemelerde bulundu. İlk olarak İskele Caddesi üzerinde bulunan eski Beşiktaş Kulübü Yöneticisi işadamı Serdar Adalı’nın yaptıracağı okul inşaatını gezen Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerinden bilgi aldı. Eylül ayındaki okulların açılışına yetiştirilmesi planlanan 24 derslikli okulda 1 çok amaçlı salon, kütüphane, spor salonu ve 4 laboratuvar bulunuyor.

Vali Karaloğlu, daha sonra depremde ağır hasarlı olan TeliaSonera firması tarafından yaptırılan 24 derslikli Kazım Karabekir Lisesi inşaatında incelemelerde bulundu. Hafif çelik sistemiyle yapılan ve kaba inşaatı tamamlanan okul inşaatında incelemelerde bulunan Karaloğlu, yüklenici firma yetkililerine okulun Eylül ayında başlayacak eğitim öğretime yetiştirilmesini istedi.

Karaloğlu, daha sonra Kazım Karabekir Caddesi üzerinde depremde ağır hasarlı olan ve Zorlu Holding tarafından yaptırılan Zorlu Kız Meslek Lisesi inşaatına geçti. Yüklenici firma yetkilileri tarafından karşılanan Vali Karaloğlu, inşaatı gezerek bilgi aldı. Kaba inşaatı tamamlanan ve ince işlerin yapıldığı okulu gezen Karaloğlu, çevre düzenlemesinin de okulla birlikte bitirilmesini ilettikten sonra okuldan ayrıldı. 24 derslikli Zorlu Kız Meslek Lisesi’nde 4 laboratuar, 1 kütüphane, bodrum katında spor salonu bulunuyor.

08 Ağu 2012 - 18:47 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler