Uzman Çavuşlar Ne İstiyor?

Uzman Çavuşlar Kadro ve Özlük Haklarının İyileştirilmesini İstiyor ! Yıllardır yani 1986 yılından bu yana vatan aşkıyla görevini ifa eden uzman çavuşlar özlük haklarının değişmesini ve kadroyu büyük bir umutla beklemeye devam ediyor. Bu haberi hazırlarken uzman çavuşların beklentilerini ve istediklerini araştırdık. En önemli talepleri 3269 sayılı uzman erbaş kanununundeğişmesi, kadro, ve diğer özlük hakları olarak öne çıktı.

Uzman Çavuşlar Kadro ve Özlük Haklarının İyileştirilmesini İstiyor !

Yıllardır yani 1986 yılından bu yana vatan aşkıyla görevini ifa eden uzman çavuşlar özlük haklarının değişmesini ve kadroyu büyük bir umutla beklemeye devam ediyor. Bu haberi hazırlarken uzman çavuşların beklentilerini ve istediklerini araştırdık. En önemli talepleri 3269 sayılı uzman erbaş kanununundeğişmesi, kadro, ve diğer özlük hakları olarak öne çıktı. 

Peki Uzman Çavuşlar Ne İstiyor ?

1 – Öncelikle iş güvencesi isteyen uzman çavuşlar için kadronun gelmesi gerekmektedir yani uzman çavuşlar bir noktada kadro istemektedirler.

2 – 3269 sayılı uzman erbaş kanununun değiştirilmesini istiyorlar zira bir çok eksiğinin yanında ihtilaflı durumlara da neden olmaktadır.

3 – 3600 ek gösterge sadece uzman çavuşlar değil tüm askeri personel için gerekli ve ihtiyaçtır.

4 – 25 Yıl görev yaptıktan sonra sivil memur olarak değil UZMAN ÇAVUŞ olarak emekli olmak istiyorlar.

5 – Özlük haklarında köklü bir değişiklik istiyorlar.

6 – Aile birliği olmayan uzman çavuşlar aile birliği istiyorlar.

7 – Örneğin yeni girişli bir uzman çavuş ile 20 yıl görev yapmış bir uzman çavuşun kıdem farkı olması gerekirken aynı görülmesi rahatsız edici bir durum, astsubaylardaki gibi kıdem farkı istiyorlar ki bu hiyerarşi için önemli bir husustur.

8 – Subay ve astsubaylar gibi uzman çavuşlar da beylik tabancasını parasıyla değil devlet imkanlarıyla almak istiyorlar !

9 – Ordunun birer mensubu olan uzman çavuşlar orduevine ordunun bir mensubu olarak rahat bir şekilde girmek istiyor.

10 – 90 gün rapor alınca meslekten ihraç edilmek istemiyorlar zira sağlık problemi olanlar eğer görevde olmamış ise ve görevde olduğuna dair bir tutanağı yoksa 90 gün raporun sonunda 3 doktor veya heyet onaylı değilse meslekten ihraç edilebiliyorlar.

Yukarıdaki sıraladığımız maddeler uzman çavuşların özlük haklarının ne kadar eksik olduğunun göstergesidir, zaten özlük hakları iyileştirilince ve iş güvencesi bakımından kadronun gelmesiyle birlikte yukarıdaki problemlerin ortadan kalkacağına düşünülmektedir.

 Yıllardır kadro ve özlük haklarının değiştirilmesini ve iyileştirilmesini bekleyen uzman çavuşlar Türk silahlı Kuvvetlerinin en çok şehit veren statüsüdür.

Şimdi denilecek ki siz bu mesleğe girerken bunların hepsini kabul ederek girdiniz ve bunların böyle olduğunu biliyordunuz zaten evet bunun herkes bilincindeydi fakat gün geçtikçe bunalıma girip intihar eden, mesleğinden istifa eden ve zorla istifa ettirilen uzman çavuşları düşünürsek bu hakları istemek elbetteki uzman çavuşların hakkıdır.

KAYNAK: ASKERİBİLGİLER.NET

15 Kas 2019 - 14:32 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.

03

Hikmet YİĞİT - Bizler sevdiklerimizi geride bırakarak, bu vatan için canlarımızı ortaya koyarak ve 6000 sayılı kanunun 26 maddesince uzman erbaş'tan sivil memurluğa zorlanan emeklileriz.Bizler MAĞDUR edildik.Bizler 25 yıl uzman erbaş görevini şerefle ifa ettik.Emeklilik günümüzü doldurmamız için bir kaç ay sivil memurluk'la sivil memur emeklisi edildik.Bizim uzman erbaş görevimiz yok hükmünde sayıldı.Bizim madalyamız şilt plaket takdirler taşıdığımız silah uzman erbaş emeklisi Kimliğini olmadan neye yarar? Bizler sivil memurluğa geçtiğimizde 1 bir derece'miz elimizden alındı.Gecmişe dönük hak kaybına uğradık.Sizden yardımcı olmanızı bekliyoruz.Bizler 3000 e yakın uzman erbaş kaynaklı sivil memur emeklisi Mağdurlarıyız. Bu Mağduriyet giderilmediği sürece geriden gelen tüm uzman erbaşlarında Mağduriyetleride devam edecektir. Sizin bu Mağduriyeti gidereceğinize cani gönülden inanıyoruz. Saygılar sunuyoruz

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 14:32
02

Ömer Parlak - Bizler 25 yıldan fazla uzman Erbaş olarak Tsk da hizmet verdik bizim Askerî kimliklerimizi ve özlük haklarımızı elimizden aldılar tüm özlük haklarımız elimizden alındı Asker kimliğimizi dahi vermediler 45 yaş haddi nedeniyle sivil memurluğa atanıp resen emekli edildik 25 yıllk TSK hizmetimiz yok sayıldı en düşük memur maaşı ve ikramiyesi ile emekli ettiler bizler sadece emsallerimiz olan devrelerimize aynı hakları istiyoruz yetkililere buradan duyuru olsun verin artık haklarımızı istiyoruz verin artık haklarımızı

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 14:32
01

Isa - 92.nasip 45 yaş, 3/3(1833) ek gös. Lise mezunu emekli uzm.cvs.um. 2/1 ini alamadık.Sorun emsallerimizden 2 ay eksik çalışmışız. Fark 350 ytl. Sonuc; Radikal çözüm şart. Aksi halde bu sorunların çözümü çok kolay ama onlara çok zor. Bu vebal ile bu yükün altından kalkabilecekler mi? Hak ve hukuk bumu. Neyi irdeliyorsunuz. Vebal....

Yanıtla . 0Beğen . 0Beğenme 15 Kasım 14:32


Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler