Türkiye'deki insanların yüzde 84'ü şerbetli tatlıları tüketiyor

Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiyedeki insanların yüzde 84ü şerbetli tatlıları tüketiyor.

banner396

Türkiye'deki insanların yüzde 84'ü şerbetli tatlıları tüketiyor

Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiyedeki insanların yüzde 84ü şerbetli tatlıları tüketiyor.

08 Ağustos 2012 Çarşamba 10:03
131 Okunma
Türkiye'deki insanların yüzde 84'ü şerbetli tatlıları tüketiyor
Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, ''Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'deki insanların yüzde 84'ü şerbetli tatlıları tüketiyor. Baklava, bu kategorinin yüzde 94'ünü oluşturuyor.'' dedi.        Güllü, şirketin...
Baklavacı Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nejat Güllü, ''Yaptığımız araştırmaya göre, Türkiye'deki insanların yüzde 84'ü şerbetli tatlıları tüketiyor. Baklava, bu kategorinin yüzde 94'ünü oluşturuyor.'' dedi.

        Güllü, şirketin İzmit şubesinde Kocaeli'de görev yapan gazetecilerle iftar programında bir araya geldi. Güllü, her sene olduğu gibi bu sene de Ramazan ayına ayrı bir özenle hazırlandıklarını söyledi. Güllü, “Güllüoğlu lezzetinin en önemli farkı; 1,5 asırlık tecrübenin yanı sıra üretimde kullandığımız tamamen doğal ve özgün hammaddelerden kaynaklanıyor. Bazı şubelerimizde mönümüze Gaziantep’e has kebap, lahmacun ve içli köfte gibi lezzetleri, bazılarında da dünya mutfağı seçeneklerini ekledik. Ayrıca, bu Ramazan, yenilediğimiz billuriye tatlımızı da tüketicilerimizin beğenisine sunuyoruz. Ramazan mönülerimizdeki etlerin tamamı Balıkesir ve Afyon bölgesinden geliyor. İftara gelen konuklarımızı bu Ramazan’da da geleneksel baklava ustalığımız ve dünya standartlarındaki tesisimizde ürettiğimiz damak tadımıza uygun en lezzetli ve en sağlıklı ürünler ile buluşturuyoruz.” şeklinde konuştu.

        Ramazan ayı boyunca iftar sofralarının baş tacı olan baklavanın; bayram ve diğer aylarda da tüketicinin, tatlı denilince aklına gelen ilk tercihi olduğunu anlatan Güllü, “Güllüoğlu tarafından Türkiye genelinde yaptırdığımız geniş tüketici araştırmasına göre, insanların yüzde 84’ü şerbetli tatlıları severek tüketiyor. Şerbetli tatlı tüketenlerin yüzde 94’ü en çok baklavayı tercih ederken onu; yüzde 69 ile kadayıf takip ediyor.” diye konuştu.

        Araştırmaya göre, tatlı tüketim alışkanlıklarının mevsimlere göre de değişim gösterdiğinin altını çizen Güllü, şunları kaydetti: “Yazın ortalama 36 günde bir şerbetli tatlı tüketilirken, kışın bu sayı 26 günde bire kadar geriliyor. Ancak tatlılar her iki durumda da en çok akşam yemeğinde tüketiliyor. Araştırmaya katılan bütün tüketicilere, baklava deyince size neyi çağrıştırıyor sorusunu sorduk. İlk akla gelen şeylerden birinin Güllüoğlu markası olması bize büyük gurur verdi. Güllüoğlu olarak markamızın baklava ile özdeşleştirilmesi, 150 yıla yaklaşan bir birikim ve ustalığın bizi getirdiği nokta.”

        Güllü’nün verdiği bilgiye göre, Ramazan ayı boyunca Güllüoğlu’nun en fazla tercih edilen lezzeti ise fıstıklı baklava oluyor. Ay süresince 3 bin 690 tepsi fıstıklı baklava satışı yapmayı öngören Güllüoğlu’nun bu lezzetini Türk mutfağının vazgeçilmezi cevizli baklava takip ediyor. 2 bin 714 tepsi cevizli baklava, 3 bin 690 tepsi şekerpare ve 2 bin 714 tepsi tel kadayıf satışı yapmayı hedefleyen Güllüoğlu’nun, Ramazan ayının diğer klasik lezzetlerinden olan güllaç ve kadayıfı da en fazla talep gören lezzetleri arasında yerini alıyor. 11 bin 758 kg güllaç satışı yapmayı hedefleyen Güllüoğlu, aynı dönem içinde 4 bin 150 kg tulumba siparişi alıyor.

        GÜLLÜ: YATIRIMLARIMIZ DEVAM EDECEK

        Tüketicilerin beğenisini devam ettirmek için 2012 yılında da yatırımlarında hız kesmediklerini anlatan Nejat Güllü, şöyle devam etti: “Bu sene içinde Şanlıurfa’da yaklaşık 5 milyon TL değerinde yatırım yaparak Avrupa Birliği normlarında süt işleme tesisi için düğmeye bastık. Başta Urfa sadeyağı olmak üzere tüm hammaddelerimizi kendimiz üreteceğiz. İki dönümü kapalı olmak üzere beş dönümlük arazi üzerine kurulacak tesiste, Urfa sadeyağın yanı sıra beyaz peynir, kaşar peyniri, örgü peyniri ve Urfa peyniri gibi ürünleri de “Güllüoğlu” markasıyla üreteceğiz. Bu projemize Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı - IPARD” (Instrument for Pre-Accession Assistance-IPA) da destek veriyor.” şeklinde konuştu.

        Yurt içinde 17, yurt dışında 7 mağaza ile hizmet verdiklerini anlatan Güllü, “İstanbul, Bursa, Gebze, İzmit ve Malatya’da tamamı kendimize ait olan şubelerimizin yanı sıra yurt dışında ABD’nin New York eyaletinde Manhattan, Brighton Beach, Astoria Queens; New Jersey eyaletinde Cliffside Park ve Kaliforniya eyaletinde Los Angeles; Libya Trablus’ta ve Hollanda Amsterdam’da geleneksel tatları dünya ile buluşturuyoruz. Güllüoğlu olarak, özgün lezzetlerimizle yurt dışında yayılmaya ve şubeleşmeye çok önem veriyoruz. Çok yakın zamanda yurt içinde Ankara’da iki şube, yurt dışında ise Almanya Düsseldorf’da, Belçika Brüksel’de, ABD’nin Florida eyaleti Miami şehrinde ve Suudi Arabistan’ın Riyad şehrinde olmak üzere toplamda altı yeni şube daha açacağız. 2015 yılı sonunda yurt içinde 25, Amerika’da 50, Avrupa’nın önemli başkentlerinde toplamda 15 şubeye, Arap ülkelerinde ise 10 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz.” ifadelerini kullandı.
>>2016 KPSS'YE GİRECEK ORTAÖĞRETİM ADAYLARI DİKKAT!!!

Son Güncelleme: 08.08.2012 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner389

banner394