Türk Mühendislerine Büyük Görev Düşecek

Türk Mühendislerine Büyük Görev Düşecek.

Türk Mühendislerine Büyük Görev Düşecek...

Milli Gemi (MİLGEM) projesinin 3 ve 4. gemileri BURGAZADA ile KINALI ADA'nın savaş sistemleri, ilk iki gemide olduğu gibi ASELSAN ile HAVELSAN'ın birlikte kurduğu MİLGEM İş Ortaklığı tarafından gerçekleştirilecek.

ASELSAN'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Savunma Sanayii Müsteşarlığı (SSM) tarafından sürdürülen MİLGEM Korveti Projesi kapsamında MİLGEM 3 ve 4. gemilerinin savaş sistemlerinin sözleşme kapsamına dahil edilmesine ilişkin 206 milyon avro tutarında sözleşme değişikliği imzalandı. Sözleşmede ASELSAN'ın iş payı 140,8 milyon avro oldu.

ASELSAN, MİLGEM Savaş Sisteminde Entegre Muhabere Sistemi, Elektronik Harp Sistemi, Elektro Optik Sistemler, Seyrüsefer Sistemleri, Radarlar, Hava Savunma ve Silah Sistemleri, Atış Kontrol Sistemleri, Sonarlar ve Torpido Karşı Tedbir Sistemleri ile Savaş Sistemi Entegrasyonunu gerçekleştiriyor.

Yerli katkının en üst düzeyde olması hedefi ile başlanan MİLGEM Projesinde savunma projelerinde yurt içi katma değer oranının artırılması hedefi doğrultusunda ilk iki gemideki sistemlere ek olarak yeni yerli sistemler katıldı.

MİLGEM-3 ve 4'te millileştirilen sistemler

Torpido Karıştırma Aldatma Sistemi (HIZIR), ASELSAN tarafından gerçekleştirilen alt yapı yatırımları ile kazanılan su altı akustiği elektronik sistemlerinin geliştirilmesi, test ve entegrasyonu yeteneği doğrultusunda milli imkanlar ile tasarlandı ve üretildi.

İskandil Sistemi (KULAÇ), ASELSAN tarafından Ay Sınıfı denizaltılar için geliştirildi ve ilk olarak denizaltılarda kullanıma alındı. Su üstü gemileri için geliştirilen modeli de MİLGEM'lerde kullanılacak.

sabah

02 Eyl 2014 - 15:41 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler