Telefon Kullanmak Kısmi Olarak Uçaklarda Serbest Oldu

Telefon Kısmi Olarak Uçaklarda Serbest Oldu THY, başta cep telefonu olmak üzere elektronik aletlerin uçak yerdeyken kullanımına izin verdi.

Telefon Kısmi Olarak Uçaklarda Serbest Oldu

THY, başta cep telefonu olmak üzere elektronik aletlerin uçak yerdeyken kullanımına izin verdi.

Yeni uygulama ile birlikte uçağa binen yolcular, kapı kapanıncaya kadar cep telefonu, tablet, bilgisayar gibi kablosuz veri alışverişi yapabilen elektronik aletleri olarak kullanabilecek. Ancak kapı kapatılıp motor çalıştırılınca, uçak havalanıp kemer ikaz lambaları söndürülünceye kadar tüm elektronik aletler kapalı kalacak.

HAVADA UÇUŞ MODUNDA AÇILACAK

Hava durumuna göre değişmekle birlikte kemer ikaz lambaları 20 bin feet (6 bin 600 metre) yüksekliğe ulaştığında söndürülüyor ve yolcular kemerlerini açabiliyor. İkaz lambasının sönmesiyle birlikte yolcular yayın yapmayan elektronik aletleri, inişe kadar kullanabilecek. Ancak kullanım uçuş moduna alınarak yapılabilecek. Uçak alçalmaya geçip ininceye kadar ise bu aletler kapalı konuma getirilecek. İniş sonrasında uçak pisti terk ettikten sonra, kabin memurlarının anonsunu yapmaları ile birlikte yerde elektronik aletler açık duruma getirilebilcek. Yolcular uçaktayken yakıt alımı yapılıyorsa, elektronik aletler kapalı konuma alınacak.

sabah

05 Eyl 2014 - 18:46 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler