Sözlü mülakat sonuçları heyecanı dorukta! 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçi adaylarında heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sözlü mülakatların tamamlanmasının üzerinden tam 11 gün geçti. 2019 1. dönem kapsamında yapılacak bekçi alımları için geri sayım başladı. Son aşama olan sözlü mülakatların sonucunda kazanan adaylar göreve başlamak için hazırlanacak. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları, son günlerde en çok aranılanlar listesinde yer alıyor. Sözlü mülakat sonuçları konusunda araştırmalar gündemdeki sıcaklığını koruyor. 30 Ağustos - 12 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen mülakatlara katılan vatandaşlar, heyecan içinde bekleyişini sürdürüyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Sonuç takvimi belli oldu mu? İşte konu ile ilgili merak edilen her şey...

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından 30 Ağustos - 12 Ekim'de gerçekleştirilen 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakatlarının ardından sonuçlar için başlayan bekleyiş devam ediyor. Ancak, sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı konusunda henüz bir açıklama yapılmadı. Sonuçların sözlü mülakatların tamamlanmasının ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, sonuçların önümüzdeki hafta içerisinde açıklanabileceği öngörülüyor.

Resmi olarak sonuç tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİLERİ ÜLKE GÜVENLİĞİNE KATKI SAĞLIYOR

Türkiye genelinde görev alan 70'i kadın 21 bin 311 çarşı ve mahalle bekçisi, kentlerin güvenliğine önemli katkı sağlıyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanı Levent Tuncer, Merter'deki Polis Eğitim ve Kongre Merkezinde katıldığı bir etkinlikte, 1966 yılında düzenlenen Çarşı ve Mahalle Bekçileri Kanunu ile bekçiliğin resmiyet kazandığını söyledi.

Tuncer bekçilerin, polisin iş ve işlemlerinde yardımcı unsur olarak görev aldığını, 1995 yılına kadar emniyet teşkilatında çalıştığını anlatarak, 2016 yılı itibarıyla tekrar mahalle kültürünün kazanılması ve güvenliğinin sağlanması, aynı zamanda polisin iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması kapsamında yeniden bekçi alımlarına başlanıldığını ifade etti.

Bekçilerin göreve başlamasından sonra Türkiye genelinde özellikle mala karşı suçlarda (evden, otodan hırsızlık gibi) ciddi anlamda azalma gözlendiğini vurgulayan Tuncer, bu durumun memnuniyet verici olduğunu kaydetti.

"ÜLKEMİZDE 21 BİN 311 ÇARŞI VE MAHALLE BEKÇİSİ GÖREV YAPMAKTADIR"

Asayiş Dairesi Başkan Yardımcısı Murat Biber de Türkiye'de destekleyici polisliğin işleyişi ve yasal yapısı hakkında bilgi vererek, "Çarşı ve mahalle bekçileri emniyet teşkilatımız bünyesinde görev yapar, özellikle geceleri yaya devriye olarak görevlerini ifa eder. Suçun önlenmesi, meydana gelen suçun şüphelilerinin etkin şekilde yakalanması ve sorumluluk alanına giren bölgelerde asayişin düzenli bir şekilde sağlanması için görev yapar." ifadesini kullandı.

Bekçilerin 2016 yılı haziran itibarıyla öncelikli olarak 6 ilde göreve başladığını dile getiren Biber, bu illerin İstanbul, Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin ve Hakkari olduğunu söyledi.

Biber, bu yılın mart ayından itibaren bekçilik sisteminin 81 ilde aktif hale getirildiğine dikkati çekerek, "Halen ülkemizde 21 bin 241 erkek, 70'i kadın olmak üzere 21 bin 311 çarşı ve mahalle bekçisi görev yapmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

Biber, kadın bekçilerin 65'inin polis merkezlerinde görev yaptığı aktardı.

EN FAZLA BEKÇİ 19-29 YAŞ ARALIĞINDA

Biber, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Yaş gruplarına göre ayırdığımızda 19-29 yaş arası 13 bin 783, 30-49 yaş arası 6 bin 17, 50-55 yaş arası 827, 55-60 yaş arasında 684 çarşı ve mahalle bekçisi bulunmaktadır. Çarşı ve mahalle bekçilerinin eğitim durumlarına bakıldığında 12 bin 911'i lise mezunu, 7 bin 196'sı lisans mezunu. 35 bekçi yüksek lisans yapıyor. İlk ve ortaokul mezunu bin 169 çarşı ve mahalle bekçisi bulunmaktadır."

Biber 2016'dan sonra alınan bekçi sayısının 19 bin 610 olduğunu dile getirdi.

2018 Ağustos itibarıyla çarşı ve mahalle bekçilerinin ülke genelindeki faaliyetlerine de değinen Biber, şunları kaydetti:

"Yaklaşık bir yıllık geçerli sürede bekçiler uygulamalar esnasında 20 milyon 445 bin 334 şahsı sorgulamışlar. Bu şahıslardan 123 bin 230'una adli işlem yapılmış, sorgulanan şahıslardan 36 bin 832'sinin aranması çıkmış, 2 bin 436 hırsızlık olayına müdahale edilmiş, 19 yaş üstü bin 925 kayıp şahıs bulunmuş, 686 kayıp çocuk bulunarak ailelerine teslim edilmiştir. Ayrıca, 191 bin 246 gram toz uyuşturucu, 19 bin 316 adet hap ve uyuşturucu madde ele geçirilmiştir. Yine ruhsatsız olarak 16 adet uzun namlulu silah, bin 260 tabanca, 2 bin 116 kurusıkı tabanca, 462 av tüfeği, 15 bin 192 mermi ele geçirilmiş. Bunun dışında 4 el yapımı patlayıcı, 6 el bombası, 8 molotofkokteyli ile 2 bin 394 tabanca şarjörü ve muhtelif tabanca parçaları ele geçirilmiştir."

23 Eki 2019 - 08:51 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler