Sosyal Güvenlik Kurumu KPSS'DEN Kaç Puan İle Personel Alımında Bulunacak ?

Sosyal Güvenlik Kurumu personel alımı içi KPSS puanı kaç olmalıdır bu puanlar ile hangi kadrolara yerleşebiliriz detaylar haberimizde...

Sosyal Güvenlik Kurumu Memurluk için tercih edilen kurumlar arasında yer alıyor.SGK bünyesi için memur müfettiş, uzman yardımcısı, istatistikçi, analiz ve raporlama personeli, düz memurlar ve daha fazla pozisyonda personel alımı gerçekleştiriliyor.Alım yapılan ve önümüzdeki günlerde de alım yapılacak olan bu personel açıklıkları için  KPSS puanının kaç olması gerekiyor? Adaylar için KPSS puanı en düşük ve en yüksek puanlar nelerdir ? SGK bünyesi yapılan alımlara göz atalım.
 

Memur Müfettiş

SGK bünyesine Memur Müfettişi alımlarında, KPSS puanı ile sıralamaya girer ve adaylar sıralama ile alınırlar.Sosyal Güvenlik Kurumu bünyesine yapılacak alımlar sıralamalardaki durum son derece farklılık gösterebilmektedir.Ancak 70 puanı olan kişilerin de memur müfettişi oldukları görülmüştür. Ayrıca duruma göre yetenek sınavları da uygulanabilir.

Uzman Yardımcısı

SGK bünyesine Uzman Yardımcısı alımlarında, KPSS puanı üzerinde yapılmaktadır yazılı sınav ve mülakata tabi tutulmaktadır. Çalışma olanakları
iyi olmasında en sık tercih edilen kadrolardan bir tanesi olan uzman yardımcısıdır.

İstatistikçi, Analiz ve Raporlama Personeli

SGK bünyesi KPSS puanları ile alımları yapılır. Yazılı sınav ve mülakat ile yerleştirilen adaylar. KPSS puanı ile en az 70 ile bu kadroya yerleşebilirler. 
Çalışma olanakları iyi olduğu için tercih edilen kadrolar içindedir.

Kpsscafe mobil uygulamalarımız cep telefonunuza Android ve IOS uygulamasını indirerek gelişmeleri oradan takip edebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr|BURSA

09 Ara 2016 - 19:16 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler