Son Dakika! PTT Personel Alımı Durduruldu!

PTT Personel alımı ile ilgili ilan bekleyen adayları üzen bir haber geldi. Birlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada yürütmenin personel alımını durdurduğu bilgisi paylaşıldı.

Son Dakika! PTT Personel Alımı Durduruldu!
Haber albümü için resme tıklayın

PTT Personel alımı ile ilgili ilan bekleyen adayları üzen bir haber geldi. Birlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada yürütmenin personel alımını durdurduğu bilgisi paylaşıldı.

Biirlik Haber Sen tarafından yapılan açıklamada " PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik. Ancak gelişen süreç içerisinde Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda faaliyet gösteren sendikalardan biri Danıştay 12.  Dairesi’nde 2018/1775 esas numarasıyla açtıkları dava ile personel alım ve unvan yükselme yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına neden olmuşlardır. Bu nedenle planlanan personel alımı bir yönetmelik olmadığı için gerçekleştirilememektedir. PTT A.Ş. durdurulan yönetmeliğe alternatif bir yönetmelik çalışması hazırlayıp bunu Cumhurbaşkanlığı nezdinde en kısa sürede çıkartılması için çalışmalarına devam etmektedir. Bu yönetmelik Resmi Gazete’de ilan edildikten sonra PTT A.Ş. personel alımını yeniden planlamaya alacaklarını bizlere bildirdiler. PTT A.Ş. yetkililerince verilen bilgi bu şekilde olup, süreç boyunca yaşanacak gelişmelerle bilgilendirmelerde bulunmaya devam edeceğiz." ifadelerine yer verildi.

Uzun süredir PTT bünyesinde KPSS şartsız personel alım ilanı yayınlanmasını bekleyenler için Birlik Haber Sen tarafından resmi bir açıklama yayınlandı. PTT KPSS şartsız memur alımı ilanını bekleyenler merakla personel alım ilanın ne zaman yayınlanacağını araştırmaya başladı.

KPSS şartsız PTT personel alım ilanı bekleyenleri yakından ilgilendiren basın açıklaması PTT memurlarının resmi sendikası Birlik Haber Sen tarafından yapıldı. PTT personel alım ilanlarını bekleyenler için alımların kısa bir süre için olmayacağını açıklayan sendika personel alım ilanı bekleyenlerini üzdü.

PTT PERSONEL ALIM İLANI NE ZAMAN YAYINLANACAK?

KPSS Şartsız PTT personel alım ilanı hakkında resmi açıklama yayınlayan Birlik Haber Sen’in açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

PTT A.Ş. Personel Alımına İlişkin Bilgilendirme

PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik.

Ancak gelişen süreç içerisinde Basın, Yayın ve İletişim Hizmet Kolunda faaliyet gösteren sendikalardan biri Danıştay 12. Dairesi’nde 2018/1775 esas numarasıyla açtıkları dava ile personel alım ve unvan yükselme yönetmeliğinin yürütmesinin durdurulmasına neden olmuşlardır.

Bu nedenle planlanan personel alımı bir yönetmelik olmadığı için gerçekleştirilememektedir. PTT A.Ş. durdurulan yönetmeliğe alternatif bir yönetmelik çalışması hazırlayıp bunu Cumhurbaşkanlığı nezdinde en kısa sürede çıkartılması için çalışmalarına devam etmektedir.

Bu yönetmelik Resmi Gazete’de ilan edildikten sonra PTT A.Ş. personel alımını yeniden planlamaya alacaklarını bizlere bildirdiler. PTT A.Ş. yetkililerince verilen bilgi bu şekilde olup, süreç boyunca yaşanacak gelişmelerle bilgilendirmelerde bulunmaya devam edeceğiz.

PTT PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

a) Türk vatandaşı olmak.

b) Erkeklerde en az orta okul mezunu, bayanlarda ise en az lise mezunu olmak.

c) Erkekler 22-32, Bayanlar 18-27 yaşları arasında olmak

d) Erkekler için askerliğini yapmış olmak.

e) Erkekler en az 1.73 cm. , bayanlar en az 1.64 cm. boyunda olmak.

f) İnsan ilişkileri, hitap tarzı, konuşma diksiyonu düzgün olmak ve prezantabl olmak.

g) Taksirli suçlar hariç olmak üzere, ağır hapis veya altı aydan fazla hapis veyahut affa uğramış olsa bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, emniyeti suiistimal, sahtecilik, hileli iflas veya istimal ve istihlak kaçakçılığı hariç kaçakçılık, resmi ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, devlet sırlarını açığa vurma, laf atma, sarkıntılık, ırza tasallut, ırza geçme, kız, kadın veya çocuk kaçırma ve alıkoyma, fuhşa teşvik, fuhuş için aracılık, uyuşturucu madde kullanma, uyuşturucu

h) madde kaçakçılığı suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak.

i) Kamu haklarından yasaklı olmamak.

j) Görevin yapılmasına engel olabilecek vücut ve akıl hastalığı ile özürlü bulunmamak.

k) 5188 Sayılı Kanun gereği silahlı özel güvenlik kimlik kartına sahip olmak.

l) Tercihen Para ve Değerli Eşya Taşımacılığı konusunda tecrübeli olmak

26 Eki 2019 - 09:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler