Sigortasız çalışan kalmayacak

Yeni stratejik iş çalışmasına göre sigortasız çalışan kalmayacak.

Yeni stratejik iş çalışmasına göre sigortasız çalışan kalmayacak.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın 2014-2023 yıllarını kapsayan Ulusal İstihdam Stratejisi ile turizm, inşaat, finans, bilişim, sağlık, tarım, tekstil ve hazır giyim sektörlerinde 2023 yılına kadar istihdam artırılarak, kayıt dışı istihdamın yüzde 50 oranında azaltılması hedefleniyor.

Resmi Gazete'de yayımlanan Ulusal İstihdam Stratejisi'nde, Türkiye'nin büyüme ve gelişme eğilimleri de dikkate alınarak turizm, inşaat, finans, bilişim, sağlık, tarım, tekstil ve hazır giyim istihdam stratejileri belirlendi.

Buna göre, bilişim sektöründe, sektöre yönelik işgücünün niteliği geliştirilecek, girişimcilik teşvik edilecek, yeni ürün ve teknoloji geliştirmeye yönelik araştırmalar desteklenerek sektördeki istihdam artırılacak. Her yıl 10 bin bilişim uzmanı yetiştirilecek.

Bilgi ve iletişim sektöründe istihdam edilen kişi sayısı 2013 yılı sonuna göre 2023 yılına kadar yüzde 50 artırılacak. İşgücünün niteliği, sektörün güncel ihtiyaçları dikkate alınarak geliştirilecek. Bilişim alanında yeni ürün ve istihdamı artırmaya yönelik araştırmalar desteklenecek. Girişimciliğe ve ihracata yönelik teşvikler ile toplumsal ve kültürel alanda bilişim teknolojilerini kullanma ve değişim sürecine uyum becerileri artırılacak.

Finans sektöründe ise nitelikli işgücü talebi karşılanacak ve mevcut istihdam imkanları geliştirilecek. Bankacılık sektöründe istihdam düzeyi 2013 yılı sonuna göre 2023 yılına kadar yüzde 28 artırılacak. Sektörde engelli istihdamı düzeyi 2015 yılına kadar yüzde 10 oranında artırılacak.

İnşaat sektöründe, ulusal ve uluslararası rekabet gücü ile istihdam kapasitesini her vasıf düzeyinde yükselterek, gelişmelere hızlı uyum sağlayabilen, verimliliği yüksek, iş sağlığı ve güvenliği bilinci gelişmiş, kayıtlı işgücünün sürdürülebilir istihdamının sağlanması amaçlanacak.

Sektördeki mevcut istihdam, 2013 yılı sonuna göre 2023 yılına kadar yüzde 160 oranında artırılacak. İnşaat sektöründe 2023 yılı sonuna kadar çalışanların yüzde 30'u mesleki yeterlilik sertifikasına sahip hale getirilecek, iş kazası sayısı yüzde 50 oranında azaltılacak, sektördeki kayıt dışı istihdam ise yüzde 50 oranında azaltılacak.
Sigortasız işçi çalıştıranlar yanacak.
sabah

30 May 2014 - 19:48 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler