Sağlık Bakanlığı tarafından 7 bin 525 hemşire alınacak! Hemşire alımı başvuru şartları açıklandı mı?

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sağlık personeli alımı için duyuru yapıldı. Bakanlığa Aralık ve 2020 yılı Şubat aylarında iki dönem olarak sağlık personeli alımı yapılacağı belirtildi. Bu alımların 7 bin 525'i hemşire alımı olarak yapılacak. Duyurunun yapılmasıyla sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan binlerce vatandaş Sağlık Bakanlığı tarafından 7 bin 525 hemşire alımı hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte personel alımı hakkında yapılan son açıklamalar...

Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olanlar büyük bir heyecanla Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 sağlık personeli alımını bekliyor. 17 bin 689 personel alımı kapsamında 7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi alınacak. Peki, hemşire alımı başvuru şartları açıklandı mı? İşte merak edilen detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

ALIM YAPILACAK KADROLAR HANGİLERİ?

Bakan Fahrettin Koca açıklamasında şunları kaydetti:

"7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

SAĞLIK BAKANLIĞI HEMŞİRE ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı 7 bin 525 hemşire alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Başvuru şartları açıklandığında haberimizde yer alacak.

06 Ara 2019 - 00:05 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler