O Kişiler Ne Kamu da Ne Özel Sektör de İşe Alınmayacak!

Habertürk’ten Ahmet Kıvanç’ın haberi'ne göre; AK Parti milletvekillerinin imzasıyla TBMM Başkanlığı’na sunulan askerlik kanunu teklifine göre, asker kaçakları ve bakaya durumdaki kişiler, askerlik görevlerini yapmadıkları sürece kamu ya da özel sektörde işe giremeyecekler. Bunları işe alanlar hakkında suç duyurusunda bulunulacak.

ASKERDE ÖLENLERİN EŞ VE ÇOCUKLARINA 52 BİN TL TAZMİNAT

Er ve erbaşlar ile yedek subay ve yedek astsubay okulunda öğrenci iken hayatını kaybedenler için herhangi bir aylık bağlanamaması durumunda, ölenlerin dul ve yetimlerine 52 bin 240 lira; sakatlananlara ise sakatlık derecelerine göre 31 bin lira ile 52 bin lira arasında değişen tutarlarda tazminat ödenecek. Ölenlerin eş ve çocuğu yoksa tazminat ödenmeyecek. Tedavisi devam eden er ve erbaşlara, görevdeki uzman çavuşun maaşının; yedek subaylara ise görevdeki yedek subay maaşının üçte ikisi oranında ödeme yapılacak.

ÇAVUŞA 2 BİN 285, ERLERE 2 BİN 24 TL MAAŞ

Er ve erbaşlara, altı aylık normal askerlik döneminde şu an olduğu gibi sadece harçlık ödenecek. Aylık harçlık tutarı erlere 119, onbaşılara 136, çavuşlara 153 lira olacak. Altı aylık süreyi tamamladıktan sonra askerliğe devam etmek isteyenlere ise maaş ödenecek. Maaş tutarı erlerde 2 bin 24 TL, onbaşılarda 2 bin 155 TL, çavuşlarda 2 bin 285 TL olacak. Askerliğe devam edip Kıbrıs’ta görevli olanlara da aynı maaşlar ödenecek.

YEDEK ASTSUBAYLARA YIPRANMA

Yedek astsubaylar, yedek subaylarda olduğu gibi, astsubay okulundan sonra fiilen görev yaptıkları dönemde fiili hizmet süresi zammından yararlanacaklar. Kıtada on ay görev yapan yedek astsubay, sosyal güvenlik açısından 12.5 ay çalışmış kabul edilecek.

ÖĞRETMENLER BİR AY EĞİTİM SONRASI MESLEĞE DEVAM

Milli Eğitim Bakanlığının ihtiyaç göstermesi ve Milli Savunma Bakanlığının uygun görmesi halinde, yedek subay olarak silah altına alınan ve fiilen öğretmenlik yapanlar, bir aylık temel eğitimin ardından bakanlığın görevlendireceği yerde öğretmenliğe devam edebilecek.

Öğretmenlere bu dönemde asteğmen aylığı ve diğer hakları ödenecek.

POLİSLERİN ASKERLİĞİ

Emniyet hizmetleri sınıfında on yıl hizmet süresini tamamlayanlar, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacak. On yıllık süre, eğitimin tamamlanarak fiilen göreve başlanılan tarihte başlayacak. On yıllık süreyi tamamlamadan mesleği bırakanlar, askerlik yapacak.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

24 May 2019 - 00:55 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler