Nijeryalı mültreciler yokluk içerisinde hayata tutunuyor (Özel)

Cihan Haber Ajansı (Cihan), Çad’ın Sudan sınırına yakın ikinci büyük şehri Abeche’de (Abeşe) Nijeryalı mültecilerinin yaşadığı kamptaki dramı görüntüledi.

Cihan Haber Ajansı (Cihan), Çad’ın Sudan sınırına yakın ikinci büyük şehri Abeche’de (Abeşe) Nijeryalı mültecilerinin yaşadığı kamptaki dramı görüntüledi.Onlarca Nijeryalı mültecinin yaşadığı kampta tam bir sefalet yaşanıyor. Kadın ve çocukların ağırlıkta olduğu...
Cihan Haber Ajansı (Cihan), Çad’ın Sudan sınırına yakın ikinci büyük şehri Abeche’de (Abeşe) Nijeryalı mültecilerinin yaşadığı kamptaki dramı görüntüledi.

Onlarca Nijeryalı mültecinin yaşadığı kampta tam bir sefalet yaşanıyor. Kadın ve çocukların ağırlıkta olduğu kampta insanlar zor şartlar altında hayat sürdürüyor.

İstanbul merkezli uluslararası yardım teşkilatı Kimse Yok Mu Derneği, sefaletin kol gezdiği kampta yardım malzemeleri dağıttı. Her yeni günü ellerindeki kıt imkanlarla geçirmeye çalışan kamptaki aileler, yokluk içerisinde hayat mücadelesi veriyor. Aileler, her şeye rağmen ayakta kalmaya çalışıyor. Kamp sakinleri günlük ihtiyaçlarını çok kıt şartlar altında gideriyor.

Kadınlar su israf olmasın diye çocuklarını kovalar içerisinde yıkıyor. Anneler kovada biriken kirli suyu tekrar, tekrar çocuğun üzerine döküyor. Kimi ocakların sönük, kimi ocakların ise yandığı kampta, kimi ocaklar ise yakılmayı bekliyor.

Her kadrajın ayrı dram yansıttığı kampın sakinlerini az da olsa sevindiren ise Kimse Yok Mu’nun yaptığı yardımlar oluyor. Ramazan'da kamp sakinlerini unutmayan dernek, başkent N'Djamena'dan 900 kilometre uzkata olan kampta, pirinç, salça, makarna, şeker ve sıvı yağ gibi farklı kalemlerden oluşan gıda malzemelerini dağıttı. Yardım malzemeleri kamp sakinleri tarafından sevinçle karşılandı.

Büyüklerin sıkıntılar ve endişeler içerisinde günlük geçim hesaplarını yaptığı kampta, neşelerini eksik etmeyen ise yine her şeyden habersiz çocukluklarını yaşayan minikler oluyor. Onlar ilk defa gördükleri ve kamptan uzaklaşan kameraya umutla el sallıyor.

08 Ağu 2012 - 11:39 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler