Netflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı

RTÜK'e çevrimiçi dizi ve film platformlarına denetim yetkisi veren yönetmelik, 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi. Yönetmeliğin uygulamaya konmasıyla birlikte Netflix'in Türkiye için uyguladığı ilk sansür bir filmin fragmanında uygulandı.

Netflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı
Netflix’in Türkiye'deki ilk sansürlü içeriği yayımlandı
+1
Video için play'e tıklayın

Web Tekno'dan Eray Kalelioğlu'nun haberine göre, "El Camino: A Breaking Bad Movie" isimli film için tanıtım fragmanı hazırlayan Netflix, filmin Türkiye için oluşturulan fragmanında ilk sansürü uyguladı.

Netflix'in Breaking Bad'in devamı niteliğinde olan film için hazırlanan fragmanların birinde 26. saniyede arabaya binen karakterin elinde sigara görülürken, Türkiye için hazırlanan da ise görülmüyor.

Yaklaşık iki ay önce Resmi Gazete'de yayımlanan bir yönetmelikle RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarını denetleme yetkisi getirildi. Bu yönetmelik kapsamında RTÜK'e, çevrimiçi dizi ve film platformlarında yer alan içeriklere müdahale hakkı tanındı. Ayrıca yönetmelik kapsamında çevrimiçi dizi ve film platformlarına RTÜK'ten lisans alma zorunluluğu da getirildi.

Söz konusu yönetmelik 1 Eylül itibarıyla yürürlüğe girdi.

İOS Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Android Mobil Uygulamamız İçin Tıklayınız.

Sosyal Medya Hesaplarımızı Takip Ederek İlanlardan Anında Haberdar Olun.

Twitter'da Takip Etmek İçin Tıklayınız.

Facebook Grubumuz İçin Tıklayınız.

Instagram Sayfamız için Tıklayınız

KPSSCAFE.COM.TR | ANKARA

23 Eyl 2019 - 16:00 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler