Milli Eğitim Bakanlığından Öğrencilere Maaş ve Unvan Müjdesi!

Milli Eğitim Bakanlığından çırak öğrencilere maaş ve unvan haberi.Ne kadar maaş alacaklar ve hangi unvan verilecek?

Milli Eğitim Bakanlığı KHK ile Bazı Kanun ve KHK’lerde Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulu tarafından kabul edildi. 2023 vizyonu ile ulusal hedefler, sektör talepleri  ve pedagojik ihtiyaçlar doğrultusunda meslekî eğitimde yeni düzenlemeler geleceğini belirtti.

Çırak öğrenciler hem öğrenecek hem para kazanacak olan yenilikte.Asgari ücretin %30'dan az olmamak kaydıyla ücret ödenecek, onları meslek öğrenmeleri için teşvik edilecek.Ödenecek olan 390 TL'nin 260 TL'sini devlet ödeyecek.

Milli Eğitim Bakanlığı öğrencilere mezun olduktan sonra ustalık ve iş yeri açma belgesi verecek.Çırak öğrenciler fark derslerini tamamlayarak meslek lisesi diploması alabilecek, üniversite sınavlarına girebileceklerdir.

Mesleki lise öğrencileri staj yaparken sigorta zorunlu hale getirildi. İş kazaları ve meslek hastalıklarına karşı sigortalanacak olan öğrenciler Unvan kazandırılacak.Mesleki Liseden mezun öğrencilere teknisyenlik unvanı verilecek.Yutdışından gelen öğrencilere eksik dersleri tamamlanacak.

Özel Sektör organize sanayi bölgesi dışında özel meslek lisesi açabilecek bu okulda okuyan öğrenciler devler tarafından eğitim öğretim desteği 
sağlanacak.Bu uygulama ile hem devlet, hem özel sektör kendi iş gücünü yetiştirmek için teşvik edilecek.

Kpsscafe mobil uygulamalarımız cep telefonunuza Android ve IOS uygulamasını indirerek gelişmeleri oradan takip edebilirsiniz.

Kpsscafe.com.tr|BURSA

07 Ara 2016 - 21:09 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler