Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağı'ndaki kirliliğin sebebi belirlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağında yaşanan kirliliğin sebebini belirledi.

banner396

Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağı'ndaki kirliliğin sebebi belirlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağında yaşanan kirliliğin sebebini belirledi.

09 Ağustos 2012 Perşembe 10:37
117 Okunma
Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağı'ndaki kirliliğin sebebi belirlendi
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağı'nda yaşanan kirliliğin sebebini belirledi. Küçükçekmece Gölü’nde yaşanan kirliliğin sebebi su yosunu (alg) patlaması, Bartın Irmağı'ndakinin sebebi de sudaki oksijen yetersizliği olarak tespit edildi. Çevre...
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Küçükçekmece Gölü ve Bartın Irmağı'nda yaşanan kirliliğin sebebini belirledi. Küçükçekmece Gölü’nde yaşanan kirliliğin sebebi su yosunu (alg) patlaması, Bartın Irmağı'ndakinin sebebi de sudaki oksijen yetersizliği olarak tespit edildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Küçükçekmece Gölü’nde yaşanan kirlilik üzerine inceleme başlattı. İncelemenin ardından göldeki kirliliğin sebebinin ötrofikasyon olduğu ve 'alg patlaması' meydana geldiği belirlendi. Alg patlamasına ise özellikle su sıcaklığının yüksek olduğu yaz aylarında evsel atık suların döküldüğü su kaynaklarında, gözlenen, sudaki besin elementlerinin bol olduğu bölgelerde, fitoplankton adı verilen mikroskobik canlıların hızla çoğalması sebep oluyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bartın İl Müdürlüğü Bartın Irmağı'nda yaptığı inceleme sonucunda, sudaki oksijen oranının azalmasının balık ölümlerine neden olduğunu tespit etti.

        Çevre ve Şehircilik Bartın İl Müdürlüğü koordinasyonunda gerçekleşen toplantıya Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğü katıldı. Küçük Sanayi Sitesi ve Yalı mevkiinden numune örnekleri alındı. Yapılan inceleme sonucunda; hava sıcaklığı ve su sıcaklığının yüksek (25-27 derece arasında) olması nedeniyle suyun oksijen tutma gücünün azaldığı, sudaki oksijen miktarını 0,2-0,5 mg/lt değerlerine kadar düştüğü tespit edildi. Bu sonuçlara göre sudaki biyolojik oksijen ihtiyacı ve kimyasal oksijen ihtiyacının arttığı ve oksijen yetersizliğinden kaynaklanan balık ölümlerinin gerçekleştiği belirlendi.
>>2016 KPSS'YE GİRECEK ORTAÖĞRETİM ADAYLARI DİKKAT!!!

Son Güncelleme: 09.08.2012 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner389

banner394