KPSS öğretmen adayları, atamalarda mağduriyetten endişeli

Milli Eğitim Bakanlığı, geçen yıl getirdiği bir yönetmelikle sözleşmeli öğretmen atamalarında puanların geçerlilik süresini 1 yıldan 2 yıla çıkararak, “karma atama” uygulamasını getirdi.

KPSS öğretmen adayları, atamalarda mağduriyetten endişeli
KPSS öğretmen adayları, atamalarda mağduriyetten endişeli
+2
Haber albümü için resme tıklayın

Yani bir aday, hem 2018’de hem de 2019’da KPSS’ye girip en yüksek puanını kullanabilecekti.

Ancak 2019 KPSS’de soru sayısı 250’den 275’e çıkarıldı. Soru kapsamı genişletilerek, geçen yılda olmayan sorular eklendi.

NASIL MAĞDUR OLACAKLAR

2018’de 160 net yaparak 79 alan bir kişi, 1650. olmuş ise 2019’da 180 net yaparak 78.9 alıp 500. olanın önüne geçecek.

Yani olası bir 2020 öğretmen atamasında bu puanların baz alınması, 2019 KPSS adayları için ciddi bir mağduriyet oluşturacak.

ÜNİVERSİTEYE GEÇİŞ SINAVINDA DA YAŞANDI

Üniversiteye geçiş sınavında (AYT-TYT) yaşanan benzer mağduriyet, yapılan bir denkleştirmeyle çözülmüştü. Öğretmen adayları, kendileri için de bir denkleştirme yapılmasını istiyor.

08 Ara 2019 - 15:17 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler