Konyalı hayırseverler iftarda buluştu

Konya Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD), Mevlana Üniversitesi’nde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verdi.

Konya Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD), Mevlana Üniversitesi’nde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verdi. Yemen’de Türk okullarının yapılmasında büyük emeği geçen Konyalı hayırsever Şehabettin Turan’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez plaket...
Konya Aktif İşadamları Derneği (AKTİSAD), Mevlana Üniversitesi’nde yaklaşık bin kişiye iftar yemeği verdi. Yemen’de Türk okullarının yapılmasında büyük emeği geçen Konyalı hayırsever Şehabettin Turan’a Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez plaket takdim etti.

İftar programında konuşma yapan AKTİSAD Yönetim Kurulu Başkanı Soner Cesur, “Onlarca eğitim yuvası, okul, yurt sizlerin sayesinde gelecek nesillere ev sahipliği yapıyor. Bunlar bize yetmez, dünyaya açılalım dediniz ve dünyanın dört bir köşesinde adeta Şehbal açtınız. Arnavutluk’a üniversite yaptınız. İmam Rabbani-i Hazretleri mahzun ve üzgün dediniz, koşarak Hindistan’a gittiniz, ona muhteşem bir külliye ve türbe yapıyorsunuz. Bu da yetmez dediniz Yemen’e okul yaptınız” dedi.

Konyalı hayırseverlerin hizmetlerinden bahseden Cesur, şehre 400 yataklı üniversite hastanesi yapıldığını, Ramazan ayında yardım paketleriyle de ihtiyaç sahiplerine el uzatıldığını dile getirdi. Konyalıların dünyanın dört bir tarafında açlıkla kıvranan insanları unutmadığını ifade eden AKTİSAD Başkanı, Yemen’de 10 bin haneye Ramazan paketleri gönderildiğini ifade etti. Yurt içinde de 6 bin hanenin gıda ihtiyacının karşılandığını aktaran Cesur, 6 bin öğrenciye de çanta ve kırtasiye yardımı yapıldığını söyledi.

Programa AK Parti Konya milletvekilleri Kerim Özkul, Hüseyin Üzülmez, Ayşe Türkmenoğlu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etyemez ile Konya Sanayi Odası ve Konya Ticaret Odası temsilcileri, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ve Konya İl Müftüsü Şükrü Özbuğday da katıldı.

09 Ağu 2012 - 05:36 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler