Kocaeli'nde 3 bin 756 bina orta hasarlı olarak tespit edildi

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 17 Ağustos 1999 depreminden kalan orta hasarlı bina sayısının 3 bin 756 olduğunu açıkladı.

Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 17 Ağustos 1999 depreminden kalan orta hasarlı bina sayısının 3 bin 756 olduğunu açıkladı. Bu binaları tespit için tek tek dolaştıklarını ifade eden Topaca, "Bu tespit neticesinde toplam 3 bin 756 tane binanın orta hasarlı olduğunu gördük. Daha sonra bunları...
Kocaeli Valisi Ercan Topaca, 17 Ağustos 1999 depreminden kalan orta hasarlı bina sayısının 3 bin 756 olduğunu açıkladı. Bu binaları tespit için tek tek dolaştıklarını ifade eden Topaca, "Bu tespit neticesinde toplam 3 bin 756 tane binanın orta hasarlı olduğunu gördük. Daha sonra bunları, mülkiyet, kiracı durumuna göre, parseli de dahil olmak üzere her bir binadan kimlik bilgilerini toparladık, kayıt altına aldık." dedi.

        17 Ağustos 1999 Marmara depreminin ardından orta hasarlı olan binaların yıkımların belirlenmesi amacıyla Valilik 100. Yıl Toplantı Salonu'nda toplantı düzenlendi. Binaların yıkımı için gerçekleştirilen toplantının başkanlığını Vali Ercan Topaca yaptı. Toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu`nun yanı sıra tüm belediye başkanları katıldı.

        Topaca, yaptığı konuşmada, orta hasarlı binaların yeniden tespitini yaptıklarını söyledi. Topaca, "Şu an itibari ile ilimizde toplam 3 bin 756 tane binanın orta hasarlı olduğunu gördük. Daha sonra bunları durumuna göre ada, parsel, kiracı olmak üzere hepsinin kimlik bilgilerini düzenledik. Fotoğraflamak suretiyle kayıt altına aldık." diye konuştu.

        “Bu orta hasarlı binalardan güçlendirmesini yaptığını söyleyip ruhsatı olmayan iskanı olmayan 4 bina daha sonra bizlere belgesini ibraz etti. Bu nedenle sayımız şu an için 3 bin 751`e düştü." diyen Topaca, şöyle devam etti: "Bazı binalardan da önümüzdeki günlerde ruhsatlarının ya da iskanlarının geleceğini tahmin ediyoruz. Bu nedenle bu verdiğimiz sayı değişken. Bu binalarla ilgili neler yapacağımızı toplantımızda konuşacağız.”

        İlçe bazında belediye başkanlarına, bu listelerin tamamını vereceklerini kaydeden Topaca, "Bu binalardan çok riskli olanların boşaltılması ve tahliyesini sağlanması, yıkılması gündemimizde. Ama şöyle de bir beklenti olmasın. Bu işler akşamdan sabaha hemen olacak bir şey değil. Hukuki süreçlerle, davalarla karşılaşacağız. Ödenek sorunlarıyla karışlayacağız. Ama bir taraftan da buna başlamak gerekiyor." ifadelerini kullandı.

        Kentsel dönüşüm yasasının da kendileri için getirileri olduğunu söyleyen Topaca, “Kentsel dönüşüm yasası da son dönemde çıktı, yürürlüğe girdi. O yasanın da getirdiği yenilikler çerçevesinde yapacaklarımızı tekrar gözden geçireceğiz. Buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum: Bugün itibari ile valilik web sayfası ile tebligat işlemleri başlayacak. Şayet vatandaşımız buna itiraz ederse bizlere gerekli belgeleri getirmek zorunda.” diye konuştu.

07 Ağu 2012 - 19:01 - Gündem



göndermek için kutuyu işaretleyin

Yorum yazarak KPSS Cafe Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan KPSS Cafe hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Haber ajansları tarafından servis edilen tüm haberler KPSS Cafe editörlerinin hiçbir editöryel müdahalesi olmadan, ajans kanallarından geldiği şekliyle yayınlanmaktadır. Sitemize ajanslar üzerinden aktarılan haberlerin hukuki muhatabı KPSS Cafe değil haberi geçen ajanstır.



Anket Kamuya Memur Ve Personel Alımlarında Mülakat Kaldırılmalı mı?
Tüm anketler